Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a semnat contractul pentru construirea noului stadion de 10.000 de locuri din Timișoara

Valoarea proiectului, cu finanțare de la bugetul local, este de 115 milioane de lei, acesta urmând să fie gata în 28 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Proiectanții au finalizat documentația pentru autorizarea lucrărilor de construire a noului stadion municipal în Calea Buziașului, „Arena Eroii Timișoarei”

Primarul Dominic Fritz a semnat autorizația, iar ordinul de începere va fi emis în cel mai scurt timp, pentru ca firma contractată să înceapă organizarea de șantier și lucrările propriu-zise.

„Am semnat autorizația de construire pentru noul stadion din Calea Buziașului și am pus bani în bugetul de anul acesta pentru construcție. Vom trecem direct la execuție pentru că prin licitația de anul trecut am selectat deja constructorul. E un proiect pentru întreaga comunitate, pentru că pe lângă stadion construim un parc, un loc de joacă și o parcare de mari dimensiuni. Toate costurile le suportăm din bugetul local. E un efort financiar foarte mare, dar Timișoara are nevoie ca de aer de infrastructură sportivă. Îi mulțumesc viceprimarului Cosmin Tabără pentru că a urmărit și s-a implicat în acest proiect”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

 

Structură

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr de 10.101 locuri pentru spectatori. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare cu peste 450 locuri, care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.

Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

Viitorul stadion va putea găzdui atât competiții oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. De asemenea, acesta va putea fi o locație optimă pentru evenimente și concerte mari, atunci când nu sunt organizate competiții sportive.

Termenul de execuție este de 28 de luni de la emiterea ordinului de începere. Valoarea contractului de execuție se ridică la 115 milioane de lei. Sursa de finanțare este bugetul local.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

72,67% din bugetul județului Arad (818,5 milioane de lei) pe 2024, pe investiții

Articolul următor

Patrick Ciorcilă: “Vrem să păstrăm Transylvania Open tot în această perioadă”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share