Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patrick Ciorcilă: “Vrem să păstrăm Transylvania Open tot în această perioadă”

Competiția de tenis de câmp din Sala Polivalentă a început cu meciurile din calificări | Foto: Transylvania Open

Directorul turneului de tenis de la Cluj-Napoca a prefațat meciurile de pe tabloul principal, care încep în 5 februarie.

“Karolina Pliskova are amintiri memorabile de la Cluj; anul trecut s-a accidentat și nu a mai putut să vină, de data aceasta a reușit, ne bucurăm, iar ea este foarte motivată. A avut de-a lungul carierei meciuri minunate.

A fost o tragere la sorți foarte interesantă pentru tabloul principal: avem două românce care vor juca una împotriva celeilalte, Bulgaru contra Cristian. Ana Bodgan are parte de un meci dificil, iar Pliskova a avut probabil noroc la tragere.

Este cel mai bun tablou final din istoria Transylvania Open, toate jucătoarele prezente – dintre care cinci din România – au șanse 50-50%. Pliskova este favorita nr. 1, sper să o regăsim aici și în weekendul următor. Mă bucur că sunt atât de multe românce, cinci pe tabloul principal și șapte în calificări, multe dintre ele jucătoare tinere, de perspectivă.

Avem șansa să le dăm posibilitatea să participe, în fiecare an chemăm alte jucătoare din România. Vom avea cel puțin una în turul doi, aș vrea să fie din nou o româncă în finală, mai ales că la meciurile jucătoarele noastre tribunele sunt pline. Este visul nostru să câștige trofeul, dar va fi mai dificil decât în octombrie pentru că toate jucătoarele sunt foarte bune, indiferent de clasament.

Cu noul regulament, de când avem un singur turneu WTA 250 pe săptămână, tablourile sunt mult mai puternice. A fost o surpriză mare pentru noi să ne întoarcem aici în februarie, dar am venit cu forțe noi, sperăm să rămânem în aceeași perioadă și la următorul turneu”, a arătat Patrick Ciorcilă.

 

Pliskova vrea să repete evoluția de la Fed Cup

“Am fost aici acum cinci ani, la Fed Cup, când rezultatul nu a fost unul favorabil pentru România, dar bun pentru Cehia. Am mai evoluat în această arenă, atunci a fost ceva diferit. Atunci nu am avut o atmosferă foarte prietenoasă în sală, toată lumea ținea cu echipa României, iar Simona Halep era una dintre staruri.

A fost dificil, dar am învins în toate cele trei meciuri, atât pe Halep, la simplu, cât și pe Niculescu, la dublu. În acea vreme eram la apogeul carierei. Sunt foarte nerăbdătoare să joc din nou la Cluj. Știu că tabloul principal este puternic, multe dintre cele care vor evolua vin după accidentări și vor să convingă, dar sunt încrezătoare că am o mare șansă de a învinge dacă voi juca foarte bine”, a spus Karolina Pliskova.

La ceremonia tragerii la sorți pentru meciurile de pe tabloul principal de simplu au participat Karolina Pliskova, Patrick Ciorcilă și supervizorul turneului, Cristina Romero. Jodie Burrage s-a retras de pe tabloul principal din cauza unei accidentări.

Pentru că anunțul a avut loc înainte de startul calificărilor, Nuria Parriaz Diaz, care urma să joace cu Briana Szabo, a urcat pe tabloul principal. În locul ei, în calificări va juca Irina Khromacheva. Turneul de la Cluj, votat drept cel mai bun din lume la categoria WTA 250 timp de doi ani consecutiv, are în perioada 3-11 februarie, în BTarena, debutul fiind cu două zile de calificări, în weekend.

Karolina Pliskova (locul 37 WTA), fost lider mondial în circuit, a ajuns în două finale de Grand Slam, la simplu, la US Open (2016), și la Wimbledon (2021). Pliskova va întâlni în primul tur una dintre jucătoarele care vor veni pe tabloul din calificări. Potrivit noului clasament al WTA, Arantxa Rus (Olanda) devine favorita nr. 1 a turneului.

Ea va juca cu Green Minnen (Belgia). Germana Tatjana Maria rămâne cap de serie nr. 2 al Transylvania Open WTA 250 și va juca împotriva lui Zhuoxuan Bai (China). Ana Bogdan are în față un meci dificil cu Alycia Parks (SUA). Jaqueline Cristian și Miriam Bulgaru vor juca una împotriva celeilalte, în timp ce pe Anca Todoni o așteaptă un meci cu o jucătoare din calificări.

 

Karolina Pliskova are amintiri memorabile de la Cluj; anul trecut s-a accidentat și nu a mai putut să vină, de data aceasta a reușit, ne bucurăm, iar ea este foarte motivată.

Calificări sold-out pe internet

Sunt prezente și ultimele două câștigătoare ale turneului la simplu: Tamara Korpatsch (81 WTA), Anna Blinkova (46 WTA). Cinci jucătoare din România sunt pe tabloul principal: Ana Bogdan (66 WTA), Jaqueline Cristian (84 WTA), Andreea Mitu (171 WTA), Miriam Bulgaru (192 WTA), Anca Todoni (235 WTA). Bulgaru a urcat pe tablou după retragerea cauzată de accidentarea Gabrielei Ruse, finalistă a ultimei ediții.

16 echipe se vor lupta la dublu. Echipa Jaqueline Cristian – Andreea Mitu a primit primul Wild Card din partea organizatorilor. Meciurile se vor juca indoor, pe suprafață hard, la BTarena. Sala a fost împărțită în două terenuri: central și 2. Au mai fost amenajate încă două pentru antrenamente.

24 jucătoare vor juca în weekend, în calificări, pentru a câștiga unul dintre cele șase locuri libere de pe tabloul principal de simplu. Printre acestea se numără și patru românce: Mara Gae – câștigătoarea US Open la junioare dublu anul trecut, Briana Szabo, Lavinia Tanasie, Maria Teodorescu.

Cei care doresc să vină la turneu pot achiziționa bilete sau abonamente de pe site-ul entertix.ro. Costul biletelor variază între 65 și 190 de lei și oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de la ambele terenuri de joc. Prețul unui abonament este de 590 lei.

La meciurile de calificări intrarea este gratuită, însă se face în baza unui bilet cu valoare zero. Pentru meciurile din zilele de calificări (3-4 februarie), bilete online sunt deja vândute. Totuși, cei care doresc să vină la meciuri au la dispoziție 300 bilete / zi rezervate pentru achiziționare la fața locului, la intarea în BTarena, înainte de începerea partidelor din calificări.

32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA și premii de 267.082 de dolari. În plus, tabloul de calificări va avea 24 de jucătoare. Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top la BTarena.

Karolina Pliskova are amintiri memorabile de la Cluj; anul trecut s-a accidentat și nu a mai putut să vină, de data aceasta a reușit, ne bucurăm, iar ea este foarte motivată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a semnat contractul pentru construirea noului stadion de 10.000 de locuri din Timișoara

Articolul următor
Paleta de servicii din Iulius Mall continuă să se diversifice, punând la dispoziție și mai multe facilități, de curând fiind inaugurată spălătoria de mașini Eco Wash.

Eco Wash, inaugurată în Iulius Mall

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share