Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Genpact rămâne în Hermes Business Campus

Grupul Adventum, manager de fonduri cu sediul în Ungaria, a anunțat extinderea parteneriatului cu Genpact Romania, filiala românească a unei companii globale de servicii profesionale. Părțile au reînnoit acordul de închiriere pentru birourile situate în Hermes Business Campus, un complex de birouri situat în partea de nord a Bucureștiului. Griffes, companie românească de consultanță, a facilitat tranzacția ce a condus la încheierea unui acord de închiriere care depășește, ca durată, anul 2032.

Chiriașul ocupă în prezent întrega clădire A, un spațiu de peste 29.000 mp închiriat, cu vedere la Bulevard Dimitrie Pompeiu. Genpact este un jucător dominant în parcul HBC, format din trei clădiri de clasă A, cu o suprafață totală de 75.000 mp, fiind chiriașul ancoră. Grupul Adventum, un manager de fonduri cu accent pe investiții imobiliare în piața CEE, a fost înființat în 2006 și este deținut în întregime de către management. Adventum pune accent pe sustenabilitate, cu active totale gestionate de 1 miliard de euro. În 2021, compania de bază a Grupului, Adventum International Ltd., a achiziționat Hermes Business Campus de la dezvoltatorul belgian Atenor, iar recent a anunțat planuri de anvergură de modernizare a parcului si aducerea acestuia la nivelul Excellent In-Use V6, conform standardului  de certficare BREEAM.

Genpact rămâne cel mai mare ocupant pe piața locală în ceea ce privește spațiul de birouri și suprafata în metri pătrați.

„Am început discuțiile și am schimbat primele idei despre cum să conturăm mai bine acest parteneriat acum mai bine de 1 an. Am realizat o strategie sofisticată pentru a oferi proprietarului  un acord de închiriere solid, ținand cont in același timp de obiectivele setate și de flexibilitatea cautată de cel mai mare chiriaș din piață. Fundamentele tranzacției au fost încrederea și viziunea; am lucrat mult cu interpretarea datelor chiriașului, pentru a acoperi atât incertitudinile contextului, cât și fermitatea planurilor lor de afaceri pentru România, îmbogățite cu toate resursele noastre creative pentru a sprijini un proprietar cu adevărat vizionar”, a declarat Andreea Paun, fondatoarea Griffes.

“Innoirea realizată de Genpact in Hermes Business Park este o tranzacție semnificativă și pentru că validează sub-piața Dimitrie Pompeiu pe termen lung, ca o zonă modernă și sustenabilă de birouri, în top 3 al zonelor din București, din punct de vedere al înnoirilor de contracte”, a adăugat Alina Calciu, Head A&T Occupiers Services la CBRE România.

În ultimul an, piața de închirieri de birouri din această zonă a înregistrat o activitate tranzacțională de peste 80.000 mp, din care cererea nouă a fost de 28.000 mp.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Câștigătorii AHK Awards 2024, premiile economiei româno-germane

Articolul următor

SoftServe România se alătură Cluj IT Cluster

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share