Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SoftServe România se alătură Cluj IT Cluster

SoftServe, unul dintre principalii furnizori globali de servicii digitale și consultanță IT, a început colaborarea cu clusterul tehnologic Cluj IT, o organizație care reunește afaceri, instituții academice și inițiative inovatoare din zona metropolitană Cluj-Napoca, România.

Cluj-Napoca a cunoscut o creștere remarcabilă în sectorul IT în ultimul deceniu. Având peste 1200 de companii de tehnologie, 6 universități importante și mai mult de 20.000 de specialiști IT, Cluj-Napoca se îndreaptă către a deveni un hub digital major în Europa de Est. Cu membri din mediul de business, cel universitar și de cercetare, Cluj IT Cluster sprijină procesele de transformare digitală încă din 2012.

“De când SoftServe și-a început operațiunile în România în mai 2022, Cluj a fost unul dintre principalii poli de dezvoltare, situându-se din perspectiva numărului de angajați imediat după București,” spune Dan Adrian Paraschiv, Country Manager România, SoftServe. – “Sunt convins că parteneriatul nostru cu Cluj IT Cluster va avea un impact pozitiv asupra mediului IT din regiune, iar SoftServe va contribui la dezvoltarea talentelor tech de aici.”

În calitate de membru Gold al Cluj IT Cluster, SoftServe intenționează să se alăture grupurilor de lucru Învățare și Dezvoltare și Produse și Servicii pentru Transformarea Digitală, țintind să aibă o contribuție pozitivă în progresul regiunii.

Andrei Kelemen, CEO Cluj IT Cluster, a împărtășit gândurile sale despre această nouă colaborare: “Prin alăturarea SoftServe la comunitatea Cluj IT în calitate de membru, facem un pas important către obiectivul  obiectivul nostru privitor la dezvoltarea economiei românești și la crearea de valoare adăugată prin consolidarea capacităților de inovație ale sectorului tech din România. Expertiza vastă a SoftServe  în domeniul deep tech, apetitul echipei pentru inovație și parteneriate sustenabile, cuplate cu capacitățile globale ale companiei sunt elemente care se îmbină perfect cu obiectivele Cluj IT de a sprijini dezvoltarea continuă a unui ecosistem național de inovare și colaborare

Cluj IT este un cluster de reprezentare națională format din organizații active în domeniul tehnologiei informației: furnizori de servicii și soluții software, universități și institute de cercetare, organisme publice și alte organizații catalizatoare. Înființat în octombrie 2012, Cluj IT este o rețea de lanț valoric bazat pe inovație, formată din companii românești din domeniul IT și organizații conexe, având ca scop creșterea competitivității și creșterea serviciilor și produselor IT pe piețele internaționale și crearea unui parteneriat public-privat puternic și sustenabil pentru a îmbunătăți calitatea vieții comunității din care facem parte.

Clusterul își propune să creeze un ecosistem adecvat pentru dezvoltarea și fabricarea de produse și servicii software inovatoare și cu valoare adăugată mare prin: colaborare strânsă între membrii clusterului, schimb de cunoștințe și idei, parteneriat public-privat și susținerea cercetării – în beneficiul organizațiilor membre și cu impact asupra societății în ansamblu. Cluj IT s-a născut ca un catalizator pentru a crește competitivitatea sectorului IT din România și pentru a aborda provocările cu care se confruntă organizațiile din acest sector, misiune care ghidează activitățile clusterului.

SoftServe este una dintre cele mai mari companii IT din Europa de Est, cu peste 12.000 de asociați în 50 de centre, birouri și locații de clienți la nivel global. Oferă soluții pentru industria medicală, retail, finanțe, auto, producție, energie și petrol.

Compania a construit cele mai mari comunități Big Data și Data Science din Europa de Est, cu peste 200 de ingineri, precum și o echipă de cercetare și dezvoltare de deep-tech care lucrează la soluții de ultimă generație. Printre clienții companiei se numără IBM, Cisco, Deutsche Bank, Cloudera și mulți alții. SoftServe este, de asemenea, un partener de încredere al AWS, Microsoft, Google Cloud și unicornul românesc UiPath.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Genpact rămâne în Hermes Business Campus

Articolul următor
Flexibilitatea programului de lucru, creșterea competențelor digitale ale angajaților pot să contribuie la succesul companiilor într-un an marcat de incertitudini, spune CEO-ul Psihoselect.  

Claudia Indreica: “Am ajuns să penalizăm munca part-time prin supraimpozitare”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share