Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Total NSA AG Construct SRL, contract de 14,13 milioane lei cu Primăria Sibiu

Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu

Investiție de 14,13 milioane de lei în creșterea eficienței energetice a Colegiului Național „Octavian Goga” Sibiu. Primăria a semnat contractul de lucrări cu firma sibiană Total NSA AG Construct SRL. ♦ În proporție de 88% din valoarea investiției reprezintă fonduri europene nerambursabile (FEN).

Primăria Municipiului Sibiu a atribuit un nou contract de realizare a lucrărilor privind îmbunătățirea eficienței energetice la nivelul infrastructurii școlare.

Contractul în valoare de 14,13 milioane de lei vizează obiectivul Colegiului Național „Octavian Goga”. Din aceștia, 12,48 milioane lei sunt FEN, atrași prin Programul Național de Redresare și Reziliență, iar 1,65 milioane lei cofinanțarea municipalității sibiene.

„Prin lucrările de creștere a eficienței energetice, practic întreaga clădire va fi modernizată, spațiile urmând să fie împrospătate, să devină mai funcționale și mai confortabile”, subliniază Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu.

Contractul de lucrări în vederea creșterii eficienței energetice a Colegiului „Octavian Goga” a fost atribuit companiei sibiene Total NSA AG Construct SRL. Constructorul are la dispoziție 10 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Primăria Sibiu estimează că ordinul va fi emis în luna martie.

De altfel, Total NSA AG Construct SRL a executat și finalizat și lucrările la Centrul de Plasament „Prichindelul” Sibiu, având ca autoritate contractantă Consiliul Județean Sibiu.

Lucrările cuprinse în contractul privind Colegiul „Octavian Goga” presupun amenajarea unui sistem de producere sustenabilă a energiei prin intermediul a 136 de panouri fotovoltaice. În același scop, corpurile de iluminat vechi vor fi înlocuite cu aproximativ 630 de corpuri cu tehnologie LED.

Totodată, se va reabilita instalația de producere și distribuire a energiei termice, urmând să se monteze o pompă aer-apă, care va produce energie atât pentru încălzire, cât și pentru apă caldă. Spațiile vor fi dotate cu radiatoare noi și ventiloconvectoare.

Fațadele și soclul vor fi termoizolate, iar peste ultimul planșeu, în pod, și pe placa peste subsol se va pune, de asemenea, izolație. Tâmplăria exterioară va fi înlocuită cu una eficientă termic, din aluminiu.

Întreaga clădire va deveni mai sigură în caz de incendiu, inclusiv prin înlocuirea unor uși, dar și prin instalarea unui sistem nou de detecție și alarmare la incendiu.

Învelitoarea din țiglă ceramică va fi înlocuită în întregime, împreună cu jgheaburile și burlanele.

Copertinele de acces dinspre curte și rampa pentru persoane cu dizabilități vor fi modernizate, iar pe zonele cu vitraje mari de la intrarea pentru profesori, se vor monta protecții solare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Electromontaj Carpați SA Sibiu, ținta Grampet Logistics

Articolul următor
Inna este singurul artist de live act care va urca pe scena principală a festivalului din Dubai, alături de Ellie Goulding, G-Eazy, PSY.

Inna va cânta la Untold Dubai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share