Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trofeul Porumbul de Aur a fost decernat la Congresul De la Fermieri pentru Fermieri

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (FAPPR)- Mândru că sunt fermier a organizat în 8 februarie 2024 cea de-a IX-a ediție a Congresului De la fermieri pentru fermieri. Cu acest prilej a luat ființă Prima Asociație Națională a Femeilor din Agricultură. Trofeul Porumbul de aur la categoria teren neirigat i-a revenit lui Cristian Mărginean, de la SUPER SERV AGROMEC SRL, Județul Mureș.

Sursa foto: FarmForum

Aflat la cea de-a IX-a ediție Congresul De la Fermieri pentru Fermieri a coagulat fermieri din întreaga țară, parteneri și invitați internaționali. Printre aceștia, la Congres a fost prezent Cyrille Schweizer, consilier pentru afaceri europene al Ambasadei Franței și directorul adjunct al departamentului pentru securitate alimentară al Ministerului Agriculturii de la Tokyo, precum și reprezentanți ai firmei Mizuko.

La începutul anului 2024, Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Pescuitului din Japonia a lansat un proiect de cercetare privind oferta și cererea globală de alimente. Firma de consultanță Mizuho, căreia i-a fost încredințat acest proiect, s-a aflat în 7 februarie 2024 în vizită în România pentru a studia situația actuală și perspectivele privind privind piețele cerealelor (grâu și porumb) din Europa de Est în noul context geopolitic. Japonia este o țară net importatoare de cereale și contează pe aprovizionarea din această parte a lumii.
Forumul APPR le-a vorbit despre provocările din ultimii ani ale fermierilor din țara noastră și a dezbătut cu oaspeții japonezi despre cum va reconfigura tehnologia producția de hrană.
În cadrul Congresului FAPPR au avut loc două conferințe internaționale, EMBRYO și AgroPolicy.

Festivitate de premiere la Congresul De la Fermieri pentru Fermieri 

Un moment de mare interes a fost decernarea trofeelor Porumbul de Aur. La categoria teren neirigat, trofeul Porumbul de aur i-a revenit lui Cristian Mărginean, de la SUPER SERV AGROMEC SRL, Județul Mureș, cu producția de 13.400 kg/ha.
Sursa foto: FarmForum
La categoria teren irigat, Porumbul de aur a fost obținut de Regis Lemaire, de la ISOLDE FARMS, Județul Dolj, cu producția de 15.819 kg/ha
Președintele Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Cristina Chiriac a participat în calitate de speaker la acest congres, asigurându-i pe participanți că împreună vor contribui la dezvoltarea unui mediu economic durabil și sustenabil pentru fermierii români.
„Astăzi s-a scris o filă de istorie prin înființarea primei Asociații Naționale a Femeilor din Agricultură. Deși se spune că domeniul agricol este un domeniu masculin, iar statisticile din întreaga lume arată faptul că încă există discriminări de gen, sunt încrezătoare că împreună vom munci pentru acest deziderat și vom aduce echilibru și în acest domeniu.
Există studii care arată că dacă femeile fermier ar avea acces la resurse ca bărbații, ar putea crește randamentul fermelor lor cu 20-30%, efectul imediat fiind creșterea producției globale de alimente” a spus Cristina Chiriac, care a felicitat noua conducere a Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România.

CONAF organizează săptămâna sustenabilității

Cristina Chiriac a anunțat, cu ocazia Congresului De la fermieri pentru fermieri că în luna iunie 2024, CONAF va desfășura o serie de activități reunite sub tema Săptămâna sustenabilității, lansând o invitație de participare la acest eveniment către toți cei prezenți.

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (FAPPR) este o asociaţie profesională federativă formată din producători agricoli şi reprezentanți ai lanțului profesional agricol din România, înființată în anul 2012.

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România

FAPPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa și furnizează asistență tehnică, economică și legislativă pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.

„Suntem un activ și constant partener de dialog civil al autorităților de la București și Bruxelles, militând, în numele membrilor săi, fermieri de cultură mare și unități care efectuează procesare primară, pentru soluții și măsuri de politici publice corecte și proporționale” spun reprezentanții forumului..

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturile de finală ale Transylvania Open WTA 250.

Jaqueline Cristian, victorie categorică în Polivalenta Clujului

Articolul următor

ADR Centru: EmpowerHER, atelier de pitching pentru femeile antreprenor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share