Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alba Iulia: Reconversia Cinematografului Columna, o investiție de 19 milioane lei

Proiect de reconversie a Cinemtografului Columna – vedere frontală

Cinematograful Columna din Alba Iulia va trece printr-un amplu proces de reabilitare, modernizare și dotare în valoare de 19,2 milioane lei. Fondurile necesare investiției sunt asigurate prin finanțare de la Compania Națională de Investiții. „În felul acesta încercăm să facem clădirea sustenabilă, să genereze și venituri”, declară Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia.

Compania Națională de Investiții va derula un amplu proces de reconversie, în valoare de 19,2 milioane lei, cu scopul reabilitării, modernizării și dotării Cinematografului Columna. Contribuția proprie este de 600.000 lei.

Proiectul susținut de Primăria Alba Iulia va beneficia de fonduri din partea CNI după obținerea avizului comisiei tehnice din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice.

„A și fost emis ordinul de ministru de începere a procedurii de achiziție pentru reconstrucție”, declară primarul Gabriel Pleșa. „Cred că lucrările vor începe anul acesta. Trei luni ar trebui să dureze procedurile de achiziție a constructorului, iar lucrările vor dura 18 luni. În maximum 2 an ar trebui să fie gata.”

Administrația locală a preluat clădirea Cinematografului Columna de 3 ani de la Regia Autonomă România Film, cu condiția păstrării funcționalității culturale. La finalul proiectului de investiții, clădirea va deveni un centru multifuncțional cu spații pentru multiple activități.

„Este o clădire din centrul orașului care va redeveni funcțională. Au fost întocmite expertize și actuala structură de rezistență este solidă. Cinematografele nu mai sunt sustenabile cu săli de 300 – 400 locuri. Am păstrat funcțiunea și am gândit un centru multifuncțional în care păstrăm o sală de spectacole de 160 locuri, dar avem vom avea și săli de conferințe, unde putem organiza și ședințele de consiliu local, birouri. Și în felul acesta încercăm să facem clădirea sustenabilă, să genereze și venituri. Clădirea nu se extinde pe orizontală, ci doar pe verticală și aici pe aproximativ 20% din amprenta actuală. Este un proiect de refuncționalizare”, explică Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia.
Proiect de reconversie a Cinematografului Columna

Credit foto: Facebook Gabriel Pleșa

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O nouă ediție Property & Facility Management Conference

Articolul următor

Oradea încearcă să recupereze turismul de dinainte de pandemie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share