Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În 2024 începe deranjul în Ioșia: două pasaje rutiere subterane și unul peste calea ferată

În viitorul apropiat, Podul Sovata ar putea avea patru benzi, pentru o legătură mai bună între B-dul Dacia și străzile Meșteșugarilor – Oneștilor.

În anul 2024, deranjul din Centrul Civic al Oradiei se mută în cartierul Ioșia. Aici vor fi construite două pasaje rutiere subterane și unul suprateran, peste centura Oradiei și peste calea ferată.

Unul dintre ele, cel de la intersecția B-dul Decebal cu Strada Tudor Vladimirescu, ar putea începe să fie construit în luna iunie – iulie, potrivit informațiilor oferite de către Sebastian Marchiș, directorul executiv al Direcției Tehnice din Primăria Oradea.

Pasaj intersecție B-dul Decebal – Str. Tudor Vladimirescu

CJ Bihor – două pasaje

Tot în această vară și-a propus și Consiliul Județean începerea construirii unui pasaj rutier subteran pe axa Primăria Oradea – Strada Ovid Densușianu, la intersecția Străzii Tudor Vladimirescu cu Strada Oneștilor. Tot Consiliul Județean va realiza și pasajul peste Centura Oradea și calea ferată, care va face legătura cu drumul ce va lega Oradea de Autostrada A3.

„Dacă ne mobilizăm, pasajul nostru, al Primăriei, ar putea fi gata în șase luni”, a precizat Sebastian Marchiș.

Până când vor fi finalizate cele trei șantiere, locuitorii din Ioșia, și nu numai ei vor trebui să se aștepte la un deranj destul de mare în circulație. Reprezentanții Primăriei dau asigurări că se vor găsi soluții alternative, una dintre acestea fiind finalizarea modernizării Străzii Meșteșugarilor, până la 1 mai, unde mai sunt de executat câteva lucrări de mai mică anvergură. Strada Meșteșugarilor a fost data în circulație, înainte de termen, la sfârșitul anului trecut.

Pasaj intersecție Str. Oneștilor – Str. Tudor Vladimirescu

 

Podul Sovata va avea patru benzi

Podul Sovata, un pod foarte aglomerat în orele de vârf, va deveni și mai aglomerat pe perioada lucrărilor.

„Soluțiile le vom discuta în Comisia de Circulație la momentul respectiv. Momentan, nu există nici o problemă”, a spus directorul executiv al Direcției Tehnice.

Având în vedere că zona Ioșia a devenit în ultima vreme destul de aglomerată, asta și din cauza dezvoltărilor imobiliare din zonă, edilii se gândesc la lărgirea, în viitorul apropiat, al Podului Sovata la patru benzi.

„Din punct de vedere al investițiilor, nu pentru acest an, ne gândim la lărgirea la patru benzi a Podului Sovata. E o alternativă care ar face o legătură mult mai bună între B-dul Dacia și străzile Meșteșugarilor – Oneștilor. Dar acest lucru nu se va întâmpla în acest an”, a informat viceprimarul Oradiei, Marcel Dragoș.  

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Drumul ce leagă Autostrada A1 Arad – Timișoara de DN 69 are constructor nou

Articolul următor

Istoricul medical al pacienților în MedValet, o aplicație creată la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share