Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Istoricul medical al pacienților în MedValet, o aplicație creată la Cluj

Într-o țară și un oraș care se mândrește cu un al doilea Sillicon Valey era de așteptat să apară o aplicație care să permită stocarea istoricului medical al pacienților. S-a întâmplat la Cluj cu MedValet, prin colaborarea dintre medici și profesioniști IT.

Sursa foto: Radio Someș

Dr. Iuliu Cătană, chirurg ORL face parte din echipa Med Valet, aplicație care a fost prezentată în cadrul Târgului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, ediția 2023 – IT și Industrii 4.0, care s-a desfășurat în perioada 22-24 noiembrie 2023 la Cluj Innovation Park. Alături de Dr. Cătană, au muncit la elaborarea acestei aplicații mobile developerul Bogdan Rad și Sebastian Nădășan, student la UMF Cluj.

Cum funcționează MedValet?

Aplicația poate fi accesată și descărcată gratuit de pacienți și de medici. Pentru utilizare  trebuie creat un cont, pe baza unei adrese de e-mail și a unei parole. Aplicația stochează informațiile medicale introduse de utilizator, tratamentele urmate și o serie de informații vitale, precum precum grupa de sânge și RH-ul. Aplicația beneficiază de securizarea datelor, oferind acces doar pacienților și medicilor autorizați de utilizatorii pacienți.

Medicii se pot înregistra și solicită acces la istoricul medical al pacienților, prin scanarea codului QR al pacienților, iar în baza accesului oferit de aceștia al la dispoziție o perioadă limitată de timp  pentru a accesa istoricul bolnavilor pe care îi au de examinat.

Aplicația MedValet este accesibilă pe computer și telefon, și vine să completeze cardul de sănătate nu conține nicio informație medicală.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În 2024 începe deranjul în Ioșia: două pasaje rutiere subterane și unul peste calea ferată

Articolul următor
Banca Transilvania (BT) Cluj a semnat grupul din Ungaria un acord pentru achiziția a 100% din acțiunile pe care acesta le deține la OTP Bank România.

Banca Transilvania cumpără OTP România cu 347 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share