Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asocierea condusă de Erbașu a ajuns la 80% cu Centura Sânmartin – Băile Felix

Lucrările la pasajele de pe drumul de legătură dintre Municipiul Oradea și Sânmartin avansează. Constructorii montează ultimele grinzi la pasajul suprateran care traversează Centura Oradea, în zona străzii Iancu de Hunedoara. În următoarea perioadă vor fi finalizate lucrările la pasajul pentru pietoni și bicicliști. Stadiul fizic al lucrărilor depășește 80%.

 

„La pasajul suprateran de peste drumul comunal spre stațiunea Băile 1 Mai lucrările sunt mai avansate, fiind turnată și placa de suprabetonare. În săptămânile următoare se vor realiza toate armăturile și la pasajul de peste Centura Oradea, urmând să fie turnată placa de suprabetonare și realizată hidroizolația. Cu montarea tuturor grinzilor se intră în ultima etapă a lucrărilor: turnarea stratului de asfalt, montarea balustradelor de protecție, semnalizarea și marcajele. În luna mai va fi deschisă circulația pe varianta ocolitoare Sânmartin”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.  

Drumul de legătură între Municipiul Oradea și Comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km și, în plus, bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km.

Traseul pornește de pe strada Iancu de Hunedoara, din Oradea, și continuă de-a lungul Pârâului Peța, spre Băile 1 Mai. Ocolește Băile Felix și revine în DN 76 la ieșirea din stațiune spre Beiuș, înainte de a vira spre localitatea Cordău.

Structură

Șoseaua va avea pe lateral o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri și va cuprinde: 3 poduri, 2 pasaje, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii.

Constructorul este asocierea formată din Construcții Erbașu – lider de asociere, Vahostav-SK, – Dumuri Orășenești – Procons Group.

Valoarea totală a investiției este de 177.238.798 lei, inclusiv TVA. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Proiectul se realizează printr-un parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj a aprobat bugetul propriu al judeţului și al instituțiilor subordonate, pentru 2024, de 434 milioane de lei.

Sălăjenii direcționează bugetul județului către dezvoltare

Articolul următor

2023 – cel mai bun an din istoria Aeroportului Internațional Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share