Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

2023 – cel mai bun an din istoria Aeroportului Internațional Cluj

Sursa foto: Aeroportul Internațional Cluj ©-Nicu-Cherciu-

Repere importante ale anului 2023 pentru Aeroportului Internațional Cluj 

24 martie 2023 – Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj în colaborare cu Aviation-Event au organizat în data de 24 martie 2023, cea de-a doua ediție a prestigioasei conferințe internaționale de aviație Aviation-Event CLJ, desfășurată pentru prima dată în primăvara anului 2022. Conferința a reunit lideri din industria aviației europene, care au prezentat noi perspective de dezvoltare a aviației civile la nivel internațional în contextul post-pandemic și nevoia continuă a industriei aeronautice în continuă schimbare, de a se adapta la noile scenarii.

11 aprilie 2023 – Compania aeriană HiSky a sărbătorit marți, 11 aprilie 2023, la aterizarea pe aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, din Cluj-Napoca, împlinirea numărului de un milion de pasageri transportați. Pasagerul cu acest număr a călătorit cu HiSky pe ruta internă București – Cluj-Napoca, unde a fost întâmpinat de reprezentanții companiei și ai aeroportului.

15 mai 2023 – Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa, a sărbătorit cea de-a 15-a aniversare a bazei sale din Cluj-Napoca, care a fost deschisă în data de 15 mai 2008.

17 mai 2023 – Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2023 pentru a 12-a oară în istoria sa, cu 1 lună mai devreme comparativ cu anul 2022 şi cu 1 săptămână mai repede decât în anul 2019. Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2023 a fost transportat în acest an de către operatorul aerian Lufthansa pe zborul LH 7437 de la Munchen la Cluj-Napoca.

5 iulie 2023 – Wizz Air a aniversat pasagerul cu numărul 17 milioane care a călătorit către și dinspre Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. Pentru a marca această piatră de hotar importantă, pasagerul norocos, care a călătorit pe ruta Bari – Cluj-Napoca, fiind premiat la sosire de către reprezentanții companiei aeriene și cei ai aeroportului.

17 august 2023 – Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj şi compania aeriană Ryanair au sărbătorit pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2023. Pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2023 a fost sărbătorit cu 2 luni mai devreme decât în anul anterior şi a fost transportat de către operatorul aerian Ryanair, pe zborul său cu numărul FR 9547, de la Bruxelles-Charleroi la Cluj-Napoca.

17-18 septembrie 2023 – Aeroportul Internațional Cluj a fost gazda celei de-a doua ediții a conferinței Regional Air Transport Conference, organizată împreună cu platforma de specialitate Air Transport News. Conferința a reunit profesioniști de top din aviația civilă de la nivel internațional, reprezentanți ai autorităților naționale și internaționale relevante, și directori de companii aeriene și aeroporturi din Europa și din România. Tema ediției din acest an a conferinței a fost „Boosting regional economy through sustainable development”, o temă actuală și de interes pentru întreg ecosistemul aviatic în contextul provocărilor aduse de măsurile impuse pentru reducerea impactului asupra mediului.

27 octombrie 2023 – Proiectul Cale de rulare paralelă cu pista a fost finalizat. Finalizarea celei de-a doua etape a proiectului a avut ca obiectiv principal asigurarea infrastructurii necesare operării unui număr mai mare de aeronave, în condiții de siguranță și securitate crescute, atât pentru pasageri, cât și pentru aeronavele care operează pe Aeroportul Cluj.

Sursa foto: ©-Nicu-Cherciu

24 noiembrie 2023 – Aeroportul Internaţional Cluj a sărbătorit  în premieră absolută pasagerul cu numărul 3.000.000 înregistrat în anul 2023. Atingerea acestui record din punct de vedere al traficului de pasageri are o dublă semnificație: recuperarea traficului de pasageri înregistrat înainte de pandemie și depășirea celui mai bun an de până acum, 2019, precum și faptul că, este pentru prima dată când un aeroport regional din România depășește acest prag semnificativ de pasageri înregistrați într-un an calendaristic. Pasagerul cu numărul 3.000.000 înregistrat de la începutul anului 2023, în premieră absolută pe aeroportul clujean, a fost transportat de către operatorul aerian TAROM, pe zborul său cu numărul RO 643, de la Bucureşti Otopeni la Cluj-Napoca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asocierea condusă de Erbașu a ajuns la 80% cu Centura Sânmartin - Băile Felix

Articolul următor
MBC, organizație din Baia Mare, are ca principală misiune dezvoltarea spiritului antreprenorial în regiune și crearea unei rețele solide de manageri, antreprenori și specialiști preocupați de dezvoltarea personală și a afacerilor lor.

Ciprian Borșan: “Competențele manageriale și de leadership vor atenua din variabilele de risc”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share