Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ciprian Borșan: “Competențele manageriale și de leadership vor atenua din variabilele de risc”

MBC, organizație din Baia Mare, are ca principală misiune dezvoltarea spiritului antreprenorial în regiune și crearea unei rețele solide de manageri, antreprenori și specialiști preocupați de dezvoltarea personală și a afacerilor lor.
Businessmenul maramureșean privește cu interes dinamica țărilor din UE în care exportă companiile din județ | Foto: MBC

Președintele Maramureș Business Club (MBC) îi va pregăti pe antreprenorii din județ pentru depăși o perioadă marcată de majorări de taxe, inflație și război.

MBC Baia Mare are ca principală misiune dezvoltarea spiritului antreprenorial în regiune și crearea unei rețele solide de manageri, antreprenori și specialiști preocupați de dezvoltarea personală și a afacerilor lor.

“Ca urmare a impactului creșterilor de taxe și impozite în urma modificărilor aduse Codului Fiscal este probabil să vedem, în 2024, o inflație tranzitorie generată de introducerea costurilor fiscale în prețurile finale. Aceasta poate genera o scădere a puterii de cumpărare a românilor și a vânzărilor.

Dinamica economiilor principalelor țări din UE în care companiile din Maramureș exportă este un factor imprevizibil care va juca un rol determinant în evoluția producției industriale și a exporturilor. În 2023, am avut o diminuare a producției industriale în România.

Evoluțiile conflictelor armate din Ucraina, Orientul Mijlociu și situația alarmantă din Marea Roșie pot amplifica scăderea apetitului companiilor pentru investiții. Companiile nu își vor mai asuma cu ușurință riscuri investiționale, iar acest comportament va influența dinamica economiei locale”.

Organizațiile de afaceri, tot mai accesate de firme

“MBC este cea mai longevivă și dinamică organizație de antreprenori și intraprenori din județ și regiune. Observăm, în ultimii doi ani, o accentuare a preocupărilor antreprenorilor de a accede ca membri în organizații reprezentative pentru mediul de afaceri.

În cadrul MBC, al întâlnirilor bilunare ale celor peste 80 de membri și în evenimentele de business pe care le organizăm, oferim o platformă de educare și dezvoltare a competențelor manageriale și de leadership necesare pentru un mediu economic cu atât de multe variabile de risc.

Membrii noștri au la dispoziție un calendar de evenimente prin care căutăm răspunsurile la provocările prezente și viitoare pentru afacerile locale, indiferent de vechimea și dimensiunea lor”, spune președintele organizației.

Transilvania Business a îndemnat antreprenorii locali să anticipeze cele mai mari provocări ale unui nou an cu patru runde de alegeri, dar și să împărtășească măsurile pe care le au în vedere pentru a le surmonta și a se dezvolta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

2023 – cel mai bun an din istoria Aeroportului Internațional Cluj

Articolul următor
La un an de la lansarea licitației de pe lotul Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău (41 km) al Autostrăzii Transilvania (A3), Makyol, unul dintre cei șapte ofertanți.

Nouă întârziere la autostrada cu Tunelul Meseș. Makyol, suspectată de dumping

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share