Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hidroelectrica finalizează modernizarea a 10 stații electrice de 110 kV din SH Hațeg

Acțiunile celor două companii din Ardeal au crescut, în 11 iulie, cu peste 3% pe fondul listării producătorului și furnizorului de energie Hidroelectrica.
Apariția la tranzacționare a marelui producător de energie face valuri pe piața de capital | Foto: Hidroelectrica
  • Hidroelectrica a finalizat cu succes procesul de modernizare a 10 stații electrice de 110kV din SH Hațeg
  • Investiția – în valoare de 12.509.233 lei (fără TVA), a fost realizată de către contractor într-un interval de 21 de luni
  • Au fost efectuate ample lucrări la stațiile aferente CHE Clopotiva, CHE Ostrovu Mic, CHE Ostrovu Mare, CHE Cîrnești I, CHE Cîrnești II, CHE Păclișa, CHE Totești I, CHE Totești II, CHE Hațeg și CHE Orlea

Stațiile electrice de 110 kV fac parte din Amenajarea Hidroenergetică Râul Mare Aval. Acestea au fost puse în funcțiune între 1986 și 1992, având rolul de a evacua energia electrică produsă de mai multe centrale hidroelectrice.

De-a lungul timpului, echipamentele acestora au devenit învechite, generând costuri semnificative de mentenanță și întârzieri în funcționarea centralelor hidroelectrice asociate.

Modernizarea stațiilor s-a realizat în etape, grupate pe cascade, pentru a minimiza indisponibilitatea CHE și pentru a evita pierderile de energie.

Lucrările au fost finalizate în luna decembrie a anului 2023, iar recepția punerii în funcțiune a celor zece stații este programată
pentru 14 februarie 2024, după efectuarea probelor de 72 de ore.

Beneficii semnificative

”Credem cu tărie că inovarea și schimbarea sunt cheile transformării organizaționale. Modernizarea aduce beneficii semnificative, reprezentând nu doar o îmbunătățire, ci și o schimbare radicală de abordare.

Prin creșterea automatizării, îmbunătățirea siguranței și disponibilității stațiilor electrice, eficientizare și reducerea costurilor de mentenanță, ne concentrăm pe o transformare completă.

Digitalizarea proceselor este esențială în această evoluție, iar acest proiect reprezintă o contribuție semnificativă la eficiența operațională și durabilitatea infrastructurii energetice a țării.

În Hidroelectrica, suntem dedicați schimbării pentru un viitor mai sustenabil și eficient”, a subliniat Borbély Károly, CEO Hidroelectrica. 

Modernizarea aduce beneficii semnificative: creșterea gradului de automatizare, siguranță și disponibilitate a stațiilor electrice, eficientizare, reducerea costurilor de mentenanță și digitalizarea proceselor ș.a..

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și furnizează servicii tehnologice esențiale pentru Sistemul Energetic Național.

Compania operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW și – în plus, deține un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Sursa foto: arhiva TB

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Transylvania Open WTA 250, turneul de tenis din Cluj-Napoca desemnat timp de doi ani la rând drept cel mai bun turneu din lume la categoria lui, are de acum locul clar stabilit în circuitul WTA.

Patrick Ciorcilă: “Turneul de tenis de la Cluj are viitorul asigurat”

Articolul următor

80 de milioane de euro pentru investiții în stocarea energiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share