Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patrick Ciorcilă: “Turneul de tenis de la Cluj are viitorul asigurat”

Transylvania Open WTA 250, turneul de tenis din Cluj-Napoca desemnat timp de doi ani la rând drept cel mai bun turneu din lume la categoria lui, are de acum locul clar stabilit în circuitul WTA.
Directorul competiției de tenis de la Cluj-Napoca, la ceremonia finală de premiere | Foto: Transylvania Open

Managerul Transylvania Open a confirmat data de desfășurare a ediției viitoare a competiției din Sala Polivalentă.

„Transylvania Open WTA 250, turneul de tenis din Cluj-Napoca desemnat timp de doi ani la rând drept cel mai bun turneu din lume la categoria lui, are de acum locul clar stabilit în circuitul WTA. Am reușit să achiziționăm o licență care va asigura continuitatea evenimentului.

Turneul de tenis care a avut primele trei ediții organizate în luna octombrie, și cea mai recentă în luna februarie, va avea loc de acum la început de sezon. Următoarea ediție va fi organizată în 1-9 februarie 2025”, au confirmat organizatorii.

“Cu mare bucurie am anunțat oficial, la finalul turneului de tenis din acest an, că de acum Transylvania Open are viitorul asigurat. Am arătat că dacă muncim pentru visele noastre putem să obținem aproape orice. E o echipă care face asta dintr-o pasiune ieșită din comun. Aveam un vis: acela de a nu mai închiria licențe, ci de a avea licența noastră și de a ține acest turneu, pe viață, acasă. Și acum am reușit acest lucru.

Locul în calendarul WTA va fi de acum în luna februarie, o poziție mult mai avantajoasă față de cea de final de sezon. De aici încolo putem să construim liniștiți și să ne concentrăm strict pe calitatea evenimentului”, a declarat Patrick Ciorcilă.

A dat Orientul Mijlociu pe Balcani

Câștigătoarea marelui trofeu din acest an a fost Karolina Pliskova, fost lider mondial și cap de afiș al turneului din Cluj. Ea a jucat finala cu Ana Bogdan, favorita nr. 8. În cele cinci meciuri jucate Pliskova nu a pierdut niciun set.

”Am auzit lucruri frumoase despre acest turneu; știam că sunt condiții foarte bune, că este cel mai bun turneu WTA 250 din lume. Este chiar mai frumos decât mă așteptam, am fost surprinsă, toată lumea m-a tratat foarte bine aici. A fost bine că nu am jucat cu românce până în finală, pentru că publicul a fost mereu de partea mea și s-a simțit lucrul acesta”, a spus Karolina Pliskova.

”Puteam să să joc Abu Dhabi, Doha, Dubai, erau acolo toate. Am ales să vin aici pentru că iubesc foarte mult acest turneu, și oamenii care-l organizează, fanii, toată susținerea pe care o primesc din partea publicului.

Sunt momente pe care nu le poți trăi de prea multe ori pe an, că nu ai parte de aceeași susținere la alte turnee. Altul e feeling-ul când joci acasă. Contează așa, pentru sufletul tău. Rămâi cu niște lucruri foarte frumoase și-ți aduci aminte de ele. Așa că sunt bucuroasă și liniștită”, a mărturisit Ana Bogdan.

Transylvania Open WTA 250, turneul de tenis din Cluj-Napoca desemnat timp de doi ani la rând drept cel mai bun turneu din lume la categoria lui, are de acum locul clar stabilit în circuitul WTA.

Bugetul competiției: 1,5 milioane de euro

Transylvania Open 2024 a însemnat nouă zile de tenis, dintre care două de calificări, cu meciuri jucate pe două terenuri de tenis organizate în BTarena. Jucătoarele au avut la dispoziție două terenuri suplimentare de antrenament. Pentru amenajarea celor două terenuri de joc au fost necesare lucrări logistice speciale de separare a sălii polivalente.

Aceasta s-a realizat prin montarea a 3.000 mp de cortină fonoabsorbantă și ignifugă. La organizarea turneului a lucrat o echipă formată din 1.000 de persoane, iar bugetul s-a ridicat la 1,5 milioane de euro. Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Măsurile de sprijin în agricultură revitalizează satul românesc

Articolul următor
Acțiunile celor două companii din Ardeal au crescut, în 11 iulie, cu peste 3% pe fondul listării producătorului și furnizorului de energie Hidroelectrica.

Hidroelectrica finalizează modernizarea a 10 stații electrice de 110 kV din SH Hațeg

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share