Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vești bune de la Grand Internațional Wine Award MUNDUS VINI 2024

De două ori pe an, publicația Meininger Verlag oferă producătorilor posibilitatea ca, în cadrul celor două concursuri anuale MUNDUS VINI, să vină în fața juriilor de specialitate cu vinurile, participând la una dintre cele mai renumite competiții internaționale. Produsele sunt degustate de experți din 40 de țări, iar cele mai bune vinuri primesc râvnitele premii, medalia MUNDUS VINI „Grand Gold”, „Gold” sau „Silver”. Marinela Ardelean este președinte de comisie în juriul Grand Internațional Wine Award MUNDUS VINI, aflat la cea de-a 34-a ediție.

Autoarea cărții Țara și Vinul, Marinela Ardelean, numită adesea „Ambasadoarea” vinurilor românești și președinte de comisie la ediția de primăvară a acestui prestigios concurs de vinuri a făcut cunoscut  faptul că au fost supuse jurizării 183 de vinuri din România. Ele sunt evaluate alături de alte 7430 de mostre-probe din 45 de țări.

Toate aceste vinuri sunt supuse evaluărilor făcute de nu mai puțin de 268 de jurați internaționali din 54 de țări. „Vinurilor tradiționale li s-au alăturat, la această ediție, 187 de vinuri fără alcool. O adevărată celebrare a vinului la nivel global!” spune Marinela Ardelean.

Prima zi la Spring tasting Mundus Vini

„Astăzi a fost o zi memorabilă! Am avut cele mai multe vinuri din Fetească neagră cu peste 90 de puncte (din 100) de când particip la acest concurs. Toate erau din 🇷🇴. Felicitări, producătorilor!” a anunțat Marinela Ardelean. Peste 10 vinuri din soiul Fetească Neagră au fost evaluate cu acest punctaj mare, iar unul dintre vinuri a obținut 95 de puncte. „De când vin la acest concurs, este pentru prima dată când vinurile din Fetească neagră au obținut punctaje atât de mari. Mă bucur enorm” a completat Marinela Ardelean.

Am zărit pe foaia de evaluare filmată în fugă, numele unor crame care au trimis probe de Fetească Neagră: Dealu Mare, Huși, Murfatlar, Sarica-Niculițel, Cotești. Mai multe soiuri au fost trimise în concurs alături de Feteasca Neagră. Este vorba despre Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Albă, Fetească Regală, Pinot Noir, Aligoté, Chardonay, Zghihara de Huși, Sémillon.

Nu ne rămâne decât să așteptăm rezultatele și să numărăm medaliile obținute de vinurile românești.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Pe rețeaua autostrăzilor din România vor fi construite 36 noi noduri rutiere, care vor contribui la creșterea capacității de trafic și îmbunătățirea conectivității la nivel de rețea de infrastructură rutieră națională. 

Apar șapte noduri rutiere noi pe Autostrada Transilvania

Articolul următor

Fondatoarea Sfara Tours intră în Boardul Christian Tour

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share