Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Blankfactor a închiriat ultimul etaj al celei mai înalte clădiri din România, SkyTower

Blankfactor, furnizor global de tehnologie și servicii de transformare digitală end-to-end pentru servicii financiare, a selectat SkyTower, clădire de birouri de referință în România, într-o tranzacție imobiliară strategică, coordonată de CBRE România, cu obiectivul de a asigura mutarea companiei în acest spațiu până în martie 2024.

“Această tranzacție marchează expansiunea noastră și pe piața din România. Suntem încântați să ne stabilim noul nostru hub la etajul 35 al SkyTower, un spațiu care va acomoda aproximativ 100 de angajați. Ne aflăm în acest moment în mijlocul unui proces foarte dinamic de angajare care anticipează mutarea noastră”, a declarat Andrei Mocan, Managing Director la Blankfactor România.

Tranzacția de închiriere, reprezentând una dintre puținele intrări noi pe piața românească de anul trecut, a fost, de asemenea, una dintre cele mai mari suprafețe închiriate pe subpiața dinamică Calea Floreasca – Barbu Văcărescu. În acest mod, Blankfactor își extinde amprenta globală: cu sediul central în Miami, Florida, Blankfactor are în prezent birouri din Columbia, până în Bulgaria.

SkyTower, o clădire de birouri de referință deținută de Raiffeisen Property Holding International (RPHI), se înalță la 137 de metri deasupra solului, cu o structură subterană de 60 de metri dedicată depozitării și parcării. Turnul este prima clădire din lume care a primit certificarea SHORE PLATINUM, prima clădire de birouri din România certificată LEED Platinum Operations and Maintenance și deține, de asemenea, certificarea Gold DGNB pentru clădiri sustenabile, evaluată de ÖGNI (Societatea Austriacă pentru Managementul Clădirilor Sustenabile).

“Ne-am bucurat să oferim companiei Blankfactor un spațiu la cheie la cel mai înalt nivel de birouri al turnului nostru, care asigură o priveliște impresionantă panoramică, de 360 de grade. Clădirea multifuncțională oferă spații de birouri premium iluminate natural, lifturi de mare viteză, un centru de evenimente de înaltă tehnologie care include primul auditoriu dintr-o clădire de birouri și un restaurant de afaceri la unul dintre ultimele etaje. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care SkyTower atrage clienți de elită în căutarea unei clădiri emblematice care asigură servicii de top”, a declarat Bogdan Deju, Senior Leasing & Asset Manager la RPHI.

“Facilitarea instalării Blankfactor în clădirea SkyTower a fost cu adevărat valoroasă. Este un eveniment care confirmă atractivitatea continuă a României pentru companiile IT aflate în căutare de talente calificate. Într-o perioadă în care munca la distanță este omniprezentă, alegerea Blankfactor de a oferi un birou de top într-o clădire emblematică reflectă un angajament față de bunăstarea și alegerea angajaților. Constrângerile nu funcționează, în schimb, ceea ce contează pentru toată lumea este crearea unui loc de muncă care inspiră”, a explicat Ana Vicoveanu, A&T Office Advisor la CBRE România.

Aproape o jumătate de milion de metri pătrați au fost închiriați în 2023 în București, marcând o premieră în ceea ce privește activitatea tranzacțională pentru piața de birouri. Activitatea totală de închiriere (TLA) în 2023 se ridică la 476.000 mp, un total cu 62% mai mare față de datele din anul precedent, valoarea de aproape jumătate de milion de mp închiriați marcând o premieră în ceea ce privește activitatea tranzacțională pentru piața de birouri din București. Tendința ascendentă a TLA a putut fi observată începând cu anul 2021, o schimbare a cererii care a crescut treptat cifrele anuale și care a culminat cu recordul din 2023. Take-up (totalul tranzacțiilor, excluzând reînnoirea/renegocierea) reprezintă 45% din totalul activității de închiriere, pondere mai mică în total comparativ cu procentul din 2022.

Blankfactor creează produse de clasă mondială menite să revoluționeze serviciile financiare cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră. Cu o expertiză vastă și dovedită în domeniul fintech, compania aduce know-how-ul privind dezvoltarea în prima linie a inovației în domeniul energiei. De la proiectare până la lansare, Blankfactor alimentează viitorul digital al sectoarelor de plăți, bancar și asigurări cu talente de top din întreaga lume.Pentru mai multe informații și pentru a verifica alte evenimente viitoare la care compania participă sau pe care le sponsorizează, vizitați blankfactor.com

Clădirea SkyTower este deținută și gestionată de Raiffeisen Property Holding International (RPHI) și, începând cu finalizarea construcției în decembrie 2012, turnul a devenit o emblemă a orașului, remodelând panorama noii zone de afaceri din nordul Bucureștiului și stimulând dezvoltarea de noi proiecte în zona Floreasca-Aurel Vlaicu. Începând din februarie 2023, SkyTower este singura clădire din România membră a Federației Mondiale a Marilor Turnuri (WFGT).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ABSL: Învățarea, adaptarea și competențele digitale sunt esențiale pentru angajare în următorii douăzeci de ani

Articolul următor

Top 3 malluri livrate în 2023. Ce urmează pentru retail in 2024, analiză Colliers

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share