Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a semnat contractul pentru reabilitarea energetică Liceului German „Friedrich Schiller” din Oradea

Valoarea proiectului este de 15.835.398,60 lei, din care valoarea nerambursabilă este 9.220.427,20 lei. Contractul a fost semnat între Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și Municipiul Oradea. Acesta este primul contract de finanțare semnat de Municipiul Oradea în cadrul perioadei de programare 2021 – 2027.

 

Liceul își va schimba complet înfățișarea și va intra în topul celor mai frumoase și moderne unități de învățământ din regiune. Investiția pune un accent deosebit pe eficiența energetică, de aceea pe parcursul reabilitării se vor utiliza materiale de construcții și soluții tehnice care vor asigura performanța energetică, iar un sistem de management smart va controla până în cele mai mici detalii aerisirea continuă a sălilor de curs, funcționarea corpurilor de iluminat sau a sistemului de climatizare.

Proiectul este finanțat prin Prioritatea 3 – O regiune cu localități prietenoase cu mediul din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și respectă inițiativa New European Bauhaus pentru că îmbină principiile durabilității, rezilienței și esteticii, conform obiectivului de politică pentru O Europă mai verde.

 

Încă un proiect prin PNRR

De asemenea, Municipiul Oradea implementează și un alt proiect finanțat prin PNRR pentru reabilitarea corpului de clădire al Liceului Teoretic German F. Schiller din Piața Cazărmii, nr. 7. Acest proiect se află în stadiul de evaluare tehnică a ofertelor din cadrul procedurii de achiziție a lucrărilor.

Trebuie menționat că toate unitățile de învățământ din Oradea vor fi dotate cu echipamente IT, mobilier și cu dotări specifice cabinetelor școlare în cadrul proiectului „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Oradea”, finanțat prin tot PNRR, proiect în valoare de 75 milioane lei.

Pentru implementarea acestui proiect, Primăria Oradea a început pregătirea procedurii de achiziție.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TRANSAVIA anunță Planul de Accelerare a Creșterii Solide: dublarea cifrei de afaceri și a profitului până în 2026

Articolul următor

Cum am ajuns să plătim cu cardul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share