Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TeraPlast și-a luat al doilea market maker al emitentului

TeraPlast a anunțat semnarea unui contract de Market Maker al Emitentului (MME) cu Raiffeisen Bank International (RBI).
Sistem de încălzire realizat cu ajutorul țevilor produse de grupul bistrițean | Foto: TeraPlast

Serviciile vor fi active din 1 martie și au ca principal obiectiv creșterea lichidității titlurilor emise de compania bistrițeană.

TeraPlast a anunțat semnarea unui contract de market maker al emitentului (MME) cu Raiffeisen Bank International (RBI). Colaborarea include și o componentă de analiză financiară a emitentului, ceea ce va extinde sursele de informații disponibile pentru investitorii de pe piața de capital.

„O piață de capital atractivă presupune companii dinamice, proactive, cu o guvernanță bine pusă la punct și o viziune solidă, orientată către performanță și dezvoltare durabilă. Noi respectăm aceste criterii prin dezvoltarea continuă a grupului TeraPlast, dar și prin deschidere, comunicare transparentă, care să aducă investitorului datele esențiale  în deciziile sale.

Prin prezența în FTSE Russell și MSCI suntem pe radarul investitorilor globali, ceea ce ne motivează suplimentar să aplicăm cele mai bune practici în interesul acționarilor și a investitorilor, să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor lor.

Ne aducem, totodată, contribuția la dezvoltarea pieței de capital din România. Colaborarea cu RBI contribuie la îmbunătățirea lichidității și minimizarea volatilității acțiunii TeraPlast în beneficiul acționarilor și investitorilor”, a afirmat Alexandru Stânean, director general al TeraPlast.

Prima încercare, cu BRK Cluj

„Suntem încrezători că această colaborare va crește semnificativ adâncimea pieței și volumul total de tranzacționare, având astfel un impact pozitiv asupra lichidității acțiunilor. Apreciem încrederea acordată companiei și expertizei noastre”, a declarat Gunther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader al RBI.

„La aproape cinci ani de la stabilirea cadrului general de derulare al programului MME, acesta a creat premisele îmbunătățirii lichidității companiilor listate la bursă și că, din ce în ce mai mulți emitenți, îl implementează.

TeraPlast îi accesează a doua oară beneficiile. Ne dorim să își atingă obiectivele propuse care, în mod cert, vor fi în beneficiul investitorilor companiei, în particular și al pieței de capital, în general”, a declarat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București (BVB).

Contractul semnat este al doilea de acest tip încheiat de TeraPlast. Din 2020 compania beneficiază de servicii de MME din partea BRK Financial Group Cluj. Capitalizarea TeraPlast este de 262 milioane de euro, iar numărul acționarilor a trecut de 14.000. În ultimele 12 luni, titlurile TRP au avut un rulaj de 226 milioane acțiuni. Au avut loc 45.000 de tranzacții, de 24 milioane de euro.

Procesator major de polimeri în Europa de Est

TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Europa de Sud-Est. Grupul mai este compus din TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack, Palplast Moldova și Somplast. Din 2008, TeraPlast este listată la BVB. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al BVB, în indicii Small Cap și Global All Cap ai FTSE Russell, în indicii MSCI Frontier IMI și ROTX EUR ai Bursei de Valori de la Viena.

RBI consideră Austria și Europa Centrală și de Est ca piețe principale. Prin intermediul subsidiarelor, acoperă 12 piețe din regiune. Grupul cuprinde și alți furnizori de servicii financiare: leasing, gestionarea activelor, fuziunile și achizițiile. 45.000 de angajați deservesc 18,6 milioane de clienți prin 1.500 de puncte de lucru, majoritatea în Europa Centrală și de Est.

Acțiunile RBI sunt listate la Bursa din Viena. Băncile regionale Raiffeisen din Austria dețin 61,2% din acțiuni, iar restul reprezintă free float. În cadrul grupului, RBI este instituția centrală a băncilor regionale Raiffeisen și a altor instituții de credit afiliate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asocierea Freyrom, Procons Group, Construcții Erbașu face pași importanți la pasajul intermodal de pe Calea Borșului

Articolul următor

De Mărțișor, revin vaporașele pe Bega

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share