Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Portal pentru vânzarea vitelor la comun lansat de UNCST – BOVICOOP

O asociație a crescătorilor de bovine a lansat un site de vânzare – cumpărare a bovinelor ce poate fi utilizat în prezent doar de membrii asociației.

Uniunea de Ramură a Cooperativelor din Sector Taurin (UNCST) – BOVICOOP, este o formă de asociere non-guvernamentală, non-profit, fără scop lucrativ care are ca principal obiectiv reprezentarea și apărarea intereselor cooperativelor agricole membre din sectorul bovin.

„Înființarea Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Taurin- BOVICOOP a avut ca fundament nevoia fermierilor mici și mijlocii de a se asocia într-un organism reprezentativ în vederea îmbunătățirii, dezvoltării și eficientizării sectorului taurine”, au precizat reprezentanții asociației.

În prezent, UNCST-BOVICOOP este formată din 21 de cooperative agricole de creștere a bovinelor, provenind din 11 județe ale țării, reunind 340 de exploatații agricole reprezentate de aproximativ 700 de fermieri și deținând un număr de peste 25.000 de bovine, cu un total de 140.000 l lapte/zi livrați spre piața românească și un efectiv de 650 bovine din rase de carne.
Forul decizional statutar al asociației este Adunarea Generală a Membrilor, iar conducerea este asigurată de un Consiliu Director format din 5 membri aleși și un președinte, Daniel Frei. Directorul executiv al Uniunii este Iasmina Blidar.

Membri

UNCST-BOVICOOP are nouă membrii fondatori: Ardeal Lact Coopertiva Agricolă, Bovi Someș Cooperativa Agricolă, Crișana Lact Cooperativa Agricolă, Fermele din Nord Moldova Cooperativa Agricolă, Genetica din Transilvania Cooperativa Agricolă, Samus Lact Cooperativa Agricolă, Șomeș Arieș Cooperativa Agricolă, Someș Codru Cooperativa Agricolă, Timlactagro Cooperativa Agricolă.

Asociația mai are încă 11 membrii activi: Agrozootehnica Someșana Cooperattica Agricolă, Bovagro Pișcari Cooperativa Agricolă, Cooperativa Agricolă a Fermierilor Lactovest Variaș, Csengo Cooperativa Agricolă, Prelucrarea și Valorificarea Laptelui Trotuș, Cooperativa Agricolă Schontal Innovative, Târnava mare Cooperativa Agricolă, Harcov Milk Meat Cooperativa Agricolă, Gospodăria Moților Cooperativa Agricolă, Dărmănești Cooperativa Agricolă, Pârteșteanca Cooperativa Agricolă, Agro-Global-Inedit Cooperativa Agricolă.

Asociația este deschisă la primirea de noi membrii. Informații pe pagina de facebook a asociației: https://www.facebook.com/people/Uncst-Bovicoop/100086061862477/.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Forster Mediaș, producător de sisteme de protecție fonică, țintește un proiect de 150.000 mp cu Webuild

Articolul următor
Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj-Napoca, în parteneriat cu Universitatea din Reykjavik, Islanda și Alianța Națională pentru Boli Rare din România, a anunțat finalizarea proiectului pilot de screening neonatal extins METABOMS.

UMF Cluj a înființat un laborator de screening neonatal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share