Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aegean Airlines reia zborurile charter din Maramureș

Aegean Airlines va începe să opereze zboruri directe de pe Aeroportul Internațional Maramureș (AIM) către Grecia (Creta - Heraklion) începând cu data de 4 iunie, cu un zbor săptămânal în fiecare zi de marți. 
Oprire pentru alimentare a unei curse Aegean pe aeroportul maramureșean | Foto: AIM

Operatorul grec va efectua curse aeriene turistice de pe aerogara din nordul României începând cu această vară.

„Aegean Airlines va începe să opereze zboruri directe de pe Aeroportul Internațional Maramureș (AIM) către Grecia (Creta – Heraklion) începând cu data de 4 iunie, cu un zbor săptămânal în fiecare zi de marți.

Pentru a transforma acest vis în realitate, vă invităm să apelați cu încredere la agențiile de turism partenere. Acestea nu numai vă vor furniza toate detaliile necesare”, a precizat conducerea AIM.

Aegean Airlines a început să opereze curse charter de pe AIM spre Hurghada (Egipt) din 2021, apoi zboruri estivale către Antalya (Turcia), iar anul trecut a efectuat curse de pe acest aeroport către Creta – Heraklion (Grecia). Grupul Aegean deținea o flotă de 68 de aeronave Airbus, ATR și Dash.

La începutul anului, grupul Christian Tour a preluat pachetul majoritar de 51% la una dintre companiile deținute de Aegean, compania Animawings. Compania este acum deținută în totalitate de Memento Holding BV și Christian Tour Holding SA.

Fură din concurența de la Cluj și Oradea

„Este foarte important să avem un punct de plecare spre zonele vizitate de către maramureșeni. Astfel, oferim cetățenilor confortul de a avea zboruri la ei în județ, fără a mai fi nevoie să se deplaseze în Cluj, Oradea, București sau spre alte aeroporturi din țară.

Prin investiții, AIM va deveni un pol de dezvoltare economică a județului și legătura principală a județului cu comunitatea internațională”, susținea președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Societatea de construcții Concelex București se ocupă de proiectarea și execuția obiectivului noului terminal al AIM care va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/oră și va avea o suprafață desfășurată de 12.209 mp.

Valoarea proiectului este de 134 milioane lei, din care 95 de milioane finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare, 14 milioane finanțare nerambursabilă din bugetul național și 2,2 milioane cofinanțare eligibilă a județului Maramureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
DEER reușește, pentru al doilea an consecutiv, să facă performanță pe plan operațional.

DEER a bifat planul anual de investiții: 155 de milioane de euro

Articolul următor

Buteni, o comună din Arad, vrea să-i atragă pe românii din diaspora

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share