Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

DEER a bifat planul anual de investiții: 155 de milioane de euro

DEER reușește, pentru al doilea an consecutiv, să facă performanță pe plan operațional.
Investițiile vizează modernizarea și transformarea inteligentă a rețelelor | Foto: DEER

Societatea clujeană a contribuit în mod semnificativ la creșterea profitului net al grupului Electrica în 2023.

Conform rezultatelor consolidate preliminare publicate de grupul Electrica, societatea clujeană Distribuție Energie Electrică România (DEER) a realizat și pus în funcțiune investiții de 777 de milioane de lei. Acestea reprezintă 101% din valoarea anuală a programului de puneri în funcțiune planificat pentru 2023.

Veniturile DEER au crescut cu 29,9%, la 4,4 miliarde lei, față de 3,3 miliarde în 2022. Creșterea vine din efectul generat de creșterea veniturilor recunoscute pe baza stadiului de execuție a lucrărilor de construcții și ca urmare a majorării tarifelor de distribuție. În același timp, au scăzut volumele de energie electrică distribuită.

Campioni la fondurile europene

„DEER reușește, pentru al doilea an consecutiv, să facă performanță pe plan operațional. Suntem mândri că, prin eforturile extraordinare pe care le-am făcut, în echipă, am reușit să depășim situațiile grele cu care ne-am confruntat, promovând un management eficient și sănătos, cu focus pe rezultate. Am avut un plan ambițios de investiții pentru 2023, pe care l-am îndeplinit și chiar depășit.

Ne-am asumat și continuăm să facem investiții pentru cele 18 județe pe care le deservim, de peste 100 milioane de euro anual. Acestea reprezintă surse proprii, din tarifele de distribuție, dar și finanțări importante din alte surse pentru modernizarea rețelelor și transformarea acestora în rețele inteligente. Suntem campioni la accesarea de fonduri europene.

Până în momentul de față, avem semnate 13 contracte de finanțare, de 333 milioane €, din care 259 milioane € valoare nerambursabilă, pe care îi investim în rețele. Performanța crescută a companiei noastre se datorează unei echipe de profesioniști motivată, dedicată și cu viziune spre un viitor sustenabil”, a spus directorul general al DEER, Mihaela Suciu.

Grupul național Electrica a avut, anul trecut, venituri operaționale de 13,3 miliarde de lei, în scădere față de 13,8 miliarde, în schimb profitul net a urcat de la 558 la 620 de milioane de lei, potrivit raportului său financiar pe 2023 trimis Bursei de Valori București.

Rețea întărită în Bistrița

DEER a finalizat recent lucrări de întărire rețea în amonte de punctul de racordare din localitatea Monariu (județul Bistrița Năsăud). Cu o valoare a investiției de 300.000 de lei, principalele lucrări au constat în modernizarea și întărirea rețelei realizarea unui racord de 20 kV și a unui post de transformare, astfel încât serviciul de distribuție a energiei electrică să fie îmbunătățit.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Acesta este Florian Ștefan, care a avut mai multe voturi decât principalul său contracandidat, Eugen Săvinescu

Universitatea de Artă și Design din Cluj și-a schimbat rectorul

Articolul următor
Aegean Airlines va începe să opereze zboruri directe de pe Aeroportul Internațional Maramureș (AIM) către Grecia (Creta - Heraklion) începând cu data de 4 iunie, cu un zbor săptămânal în fiecare zi de marți. 

Aegean Airlines reia zborurile charter din Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share