Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Artă și Design din Cluj și-a schimbat rectorul

Acesta este Florian Ștefan, care a avut mai multe voturi decât principalul său contracandidat, Eugen Săvinescu

Acesta este Florian Ștefan, care a avut mai multe voturi decât principalul său contracandidat, Eugen Săvinescu.

Alegerile pentru funcția de rector al Universității de Artă și Design (UAD) Cluj-Napoca s-au încheiat cu victoria lui Florian Ștefan (foto), potrivit Clujul Cultural. Au concurat Georgeta Bera, Eugen Săvinescu, care a fost rector timp de doi ani după lui Vasile Moraru, și Florian Ștefan, managerul Centrului de Interes.

S-au prezentat la urne 103 alegători. După primul tur de scrutin au ieșit pe primele două locuri Săvinescu și Ștefan, astfel că s-a organizat o a doua rundă. Cu 50 la 47 de voturi, Ștefan a câștigat funcția de rector pentru perioada 2024-2029.

El îndeplinea până acum funcția de prorector. Florian Ștefan este pictor, fiind născut în Batiz (județul Hunedoara). El îndeplinește funcțiile de președinte al Federației Centru de Interes, al Fundației Culturale și Galeriei Intact.

UAD a fost cunoscută iniţial, acum un secol, sub numele de Şcoala de Arte Frumoase, devenind apoi Institutul de Arte Plastice, iar până în anul 2000, Academia de Arte Vizuale Ioan Andreescu. La momentul înfiinţării era prima astfel de instituţie academică din regiune creată pentru a acoperi nevoia de specializare în artele frumoase şi de a moderniza mişcarea artistică transilvăneană.

Procesul de compatibilizare cu instituţiile similare europene a condus la lărgirea ariei specializărilor studiate prin înfiinţarea secţiilor foto, video, procesare computerizată a imagini; pedagogia artei; conservare-restaurare, care se adaugă celor tradiţionale. UAD cuprinde Facultatea de Arte Plastice și Facultatea de Arte Decorative și Design.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Gina Dura, Business Unit Manager al RX Division, a ridicat premiul Agility acordat de Peter Goldschmidt, CEO al Stada Group.

Filiala Stada din România, premiată în Germania

Articolul următor
DEER reușește, pentru al doilea an consecutiv, să facă performanță pe plan operațional.

DEER a bifat planul anual de investiții: 155 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share