Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asocierea condusă de Precon Transilvania a turnat fundația noului ambulatoriului din Oradea

Lucrările la noul ambulatoriu al Spitalului Județean de pe strada Gheorghe Doja au ajuns la un stadiu fizic de execuție de 20%, fiind deja turnată și armată fundația, dar și radierul. Totodată, s-au deviat rețelele, s-a realizat canalul tehnic pentru rețele și s-au armat stâlpii primului nivel.

La parcarea supraetajată de lângă ambulatoriu, stadiul de execuție este de 17%. Aici au fost finalizate lucrările de consolidare, constând în forarea piloților, realizarea grinzilor de coronament și a ancorelor, urmând lucrări la terasamente, excavații generale și lucrări la structura parcajului subteran (radier). Toate acestea au rolul de asigura stabilitatea versantului.

Parcarea supraetajată cu 5 niveluri se realizează din bugetul local, iar ambulatoriul din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional și cofinanțarea Primăriei Oradea.

Ambele lucrări au termen de finalizare anul viitor, însă în urma discuțiilor cu constructorul acesta va finaliza investiția până la finalul anului.

Noua parcare supraetajată va rezolva problema locurilor de parcare pentru aparținătorii celor internați în Spitalul Județean, pentru medici și riverani. În ceea ce privește ambulatoriul, toate cabinetele medicale din vechiul ambulatoriu vor fi mutate în cel nou, actuala clădire urmând să fie transformată în locuințe pentru medicii rezidenți.

Parcare supraetajată, conectată printr-o pasarelă de ambulatoriu

Parcarea supraetajată va avea 516 de locuri și este fi amplasată în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersecția cu strada Salvării, ea urmând să fie conectată printr-o pasarelă de clădirea noului ambulatoriu.

Regimul de înălțime a parcării este de 5 niveluri (S+P+2E+Terasă).  Suprafața construită a parcajului este de 3.284 mp. Aceasta va asigura 21 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități și mai multe stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

Parcarea supraetajată este realizată de asocierea formată din DRUM ASFALT SRL – lider de asociere și GRUP CONSTRUCTII EST – asociat, valoarea contractului fiind de 45.854.744,67 lei (fără TVA). Investiția este finanțată din bugetul local.

Ambulatoriu modern, cu o zonă de policlinică

Noul ambulatoriu care se construiește pe str. Gheorghe Doja nr. 65 va fi legat de spital printr-un pasaj.

Suprafața construită a ambulatoriului este de 5.491 mp, iar suprafața desfășurată de 30.290 mp. Proiectul presupune și dotarea cu aparatură și mobilier medical, precum și cu mobilier non-medical necesar desfășurării activității ambulatoriului.

La nivelul demisolului se va extinde zona de acces principal în spital, care să deservească zona de ambulatoriu cu o zonă de foaier, cu birouri pentru internări/externări.

De asemenea, se va amenaja o zonă de vestiare pentru pacienți și cadre medicale, cabinete de consultații și o zonă de acces separat, direct din exterior, pe latura vestică, pentru cabinetele de boli infecțioase și pneumologie. La nivelul parterului se propune amenajarea unei zone de policlinică-ambulatoriu, cu o legătură cu corpul B existent.

La nivelul etajului 1 se propune amenajarea unei zone de policlinică-ambulatoriu, organizată similar cu nivelul parterului. Legătura cu restul spitalului se va realiza prin intermediul a trei lifturi și o casă a scării. La nivelul etajului 2 va funcționa zona administrativă.

Proiectul prevede o secție nouă ATI la etajul 3, iar legătura cu restul spitalului se va realiza exclusiv prin pasarela propusă, care face legătură atât cu corpul B, cât și cu corpul A existent.

Investiția este realizată de asocierea formată din PRECON TRANSILVANIA SRL – lider de asociere și LEMACONS SRL – asociat 1, TERMOLINE SRL – asociat 2, ROMGER GENERAL TRADE & CONSULTING – asociat 3, avându-i ca subcontractanți pe AL.SE.RO. IMPEX SRL și pe MEDICAL GAZPLUS SRL. Valoarea contractului de lucrări este 44.127.364,32 lei fără TVA.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Corteva Agriscience a omologat de curând primul produs din gama biologicals - Utrisha N, un produs unic, de ultimă generație. 

Corteva pune astăzi azotul la îndemâna plantelor printr-un produs unic

Articolul următor

Un arădean și studenții clujeni de la USAMV au fost premiați la concursul „Cel mai bun viticultor” Pietroasa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share