Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Simtel achiziționează o companie care dezvoltă un parc fotovoltaic la Salonta

Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și lider național în domeniul energiei regenerabile, anunță achiziționarea integrală a Oasis Green Energy 3, o companie de proiect care dezvoltă un parc fotovoltaic în Salonta, județul Bihor.

Preluarea companiei de proiect din Salonta face parte din strategia Simtel de dezvoltare pe termen lung a propriului portofoliu de parcuri fotovoltaice în vederea producerii și vânzării de energie electrică. Această investiție nu doar că extinde capacitatea noastră de producție și diversifică portofoliul nostru energetic, dar reflectă și viziunea noastră de a juca un rol cheie în tranziția României către o economie verde. Vom continua procesul de identificare a unor astfel de oportunități și proiecte pe care să le aducem în portofoliul nostru, obiectivul principal fiind de a diversifica sursele de venituri ale grupului, precum și de a oferi un flux de numerar stabil. Aceste elemente contribuie la modelul nostru de afaceri robust care generează o situație financiară solidă pentru Simtel”, a declarat Mihai Tudor, CEO și membru executiv al Consiliului de Administrație al Simtel Team.

Prin intermediul tranzacției, Simtel va prelua un proiect gata de implementare (ready to build) cu o capacitate instalată planificată de 5,35 MWp DC (putere maximă la nivelul panourilor). Proiectul se întinde pe o suprafață de aproximativ 70.000 mp și deține toate autorizațiile necesare pentru a demara deja implementarea acestuia. O parte din lucrările necesare, precum cele de racordare la rețeaua națională de energie, sunt deja finalizate. Simtel estimează că proiectul va fi finalizat integral în următoarele șase luni. Parcul de la Salonta va genera anual aproximativ 6,5 GWh și va reduce emisiile de dioxid de carbon în atmosferă cu aproximativ 4.000 de tone pe an. Tranzacția a fost finanțată din surse proprii.

Simtel își diversifică sursele de venituri prin extinderea portofoliului în domeniul energiei regenerabile, evidențiind astfel reziliența și adaptabilitatea companiei în fața schimbărilor de piață, contribuind simultan la sustenabilitatea mediului. În prezent, Simtel deține șase astfel de parcuri, aflate în diverse stadii de implementare, în Pleșoiu, unde a fost finalizată prima fază a proiectului în august 2023, Anina, Ianca, Giurgiu, Mangalia și Salonta. La momentul finalizării lucrărilor pentru toate proiectele, acestea vor avea o putere instalată totală de aproximativ 75 MWp DC și vor genera anual o producție de circa 100 GWh.

 

Simtel Team listat la bursă BVB: SMTL

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din iulie 2021. Conform rezultatelor preliminare pentru anul 2023, compania a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 295,6 milioane de lei, o creștere cu 112% față de 2022 și un profit net de 27,4 milioane de lei, o apreciere cu 115% comparativ cu anul anterior. EBITDA la nivel consolidat în 2023 a fost de 36,8 milioane de lei, o creștere cu 117% față de anul 2022 și cu 17% mai mare față de bugetul de venituri și cheltuieli asumat de companie pentru anul 2023.

Despre Simtel Team

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier SMTL și operează în 3 domenii de activitate – integrator de soluții în domeniul telecomunicațiilor, energie regenerabilă și automatizări industriale. Compania a livrat cu succes proiecte în fiecare dintre aceste domenii clienților aflați atât în România, cât și în străinătate. Începând cu luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Sper că aveți o vară minunată, iar ]n timp ce luați o pauză, puteți să vă relaxați și să vizionați filmul complet al experienței noastre răcoritoare de la Techsylvania 2023.

România, pe locul 2 în Europa ca număr de specialiști IT, 4 din 10 angajați fiind femei

Articolul următor

Granturi în agricultură de maximum 280.000 euro pentru fiecare beneficiar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share