Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Granturi în agricultură de maximum 280.000 euro pentru fiecare beneficiar

O schemă de ajutor de stat pentru România a fost recent aprobată de Comisia Europeană. Ajutoarele din cadrul schemei vor avea o valoare limitată și vor fi sub forma unor subvenții pentru dobânzile la împrumuturi. Cele aproape 164 de milioane de euro  sunt destinate susținerii  producției primare de produse agricole. Fermierii nu vor putea depăși alocarea maximă de 280.000 euro/beneficiar.

Granturile directe, care vor fi acordate până la  data limită 30 iunie, îi vor ajuta pe fermierii care și-au pierdut lichiditățile pe o piață agricolă dezechilibrată de concurența produselor din Ucraina.

„Comisia a concluzionat că schema este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile stabilite în Cadrul temporar de criză și de tranziție. Pe baza acestor considerente, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, se spune în comunicatul Comisiei Europene.

Ajutoarele din cadrul schemei vor avea o valoare limitată și vor fi sub forma unor subvenții pentru dobânzile la împrumuturi contractate de fiecare beneficiar.

„Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar de criză și de tranziție pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 9 martie 2023 și modificat la 20 noiembrie 2023, în vederea sprijinirii unor măsuri în sectoare care sunt esențiale pentru accelerarea tranziției verzi și pentru reducerea dependenței de combustibili” se spune în comunicatul Reprezentanței în România a Comisiei Europene.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Simtel achiziționează o companie care dezvoltă un parc fotovoltaic la Salonta

Articolul următor
Corteva Agriscience a omologat de curând primul produs din gama biologicals - Utrisha N, un produs unic, de ultimă generație. 

Corteva pune astăzi azotul la îndemâna plantelor printr-un produs unic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share