Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bucuria primăverii exprimată la Casa Darvas-La Roche prin „Sunetul Naturii”

Casa Darvas – La Roche va fi pe toată durata lunii martie gazda expoziției imersive „Sunetul Naturii”. O experiență educațională despre flori, păsări și artă plastică, inspirată din detaliile definitorii ale stilului Art Nouveau.

Elementul de noutate al expoziției îl constituie prezentarea păsărilor exotice în colivii ornate cu elemente decorative, penajul colorat și trilurile acestora exprimând  bucuria primăverii. Toate aranjamentele florale prezente cu această ocazie în Casa Darvas La Roche au fost create de artiști florali care vor înmiresma săptămânal atmosfera cu flori proaspete, iar decorul expoziției este completat cu instrumente muzicale puse la dispoziție de către Filarmonica de Stat Oradea.

Într-un mod pe cât de discret pe atât de spectaculos, va fi prezentat în vitrina de epocă din hol unul dintre cele mai emblematice seturi de porțelan din lume, comandat de familia Rothschild, produs de celebra casă Herend, reprezentând o bogată microfaună de insecte, dar și perechi de păsări care se joacă cu bijuterii în copaci. Experiența imersivă din casă este dată și de coloana sonoră aleasă și anume o lucrare interpretată la orgă monumentală care reproduce ciripitul păsărilor.

Simezele sălii de expoziție prezintă tablouri în care artiștii au scos în evidență compozițiile florale. Acestea au fost oferite de colecționari privați prin SC Optim Art SRL și vor putea fi achiziționate la finalul expoziției. Redarea sunetului păsărilor a fost posibilă cu sprijinul și implicarea directă a domnului Tudor Cristian cu soția, colecționari locali de păsări.

Conceptul creat de echipa Oradea Heritage a fost completat, conturat și adaptat încăperilor astfel încât materialele folosite să nu afecteze interiorul sau obiectele și să poată fi refolosite și în alte obiective turistice. Contractul de servicii a cuprins furnizarea materialelor de bază, florile și decorul, suma totală fiind de 35.100 lei, unde este inclus și serviciul de întreținere a plantelor pe o perioadă de 30 de zile.

 

Program de vizitare

Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică în intervalul orar 10-18. Costul biletului este de 15 lei/adult și 5 lei copil/elev/student.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Simona Großmann și Mona Petre revin cu volumul „Urzica” din „Enciclopedia plantelor sălbatice comestibile”

Articolul următor

Aqua Bilbor anunță numirea unui nou Director General și continuarea investițiilor de peste 10 mil. EUR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share