Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sistem de preselecție pentru fluidizarea traficului la Vama Nădlac 2

Pe sensul de intrare în țară prin punctul de frontieră Nădlac 2 (autostrada A1) CNAIR are în curs de implementare un sistem de preselecție în vederea fluidizării traficului autovehiculelor de transport marfă.

Sistemul este în perioada de testare și calibrare, timp în care se vor îmbunătăți algoritmii de selectare a traficului greu.

Un prim sistem similar a fost introdus de către Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara în urmă cu circa un an, pe sensul de ieșire din țară prin PTF Nădlac 2, și a avut ca rezultat o scădere a timpilor controalelor specifice efectuate de CNAIR în acest punct de frontieră.

Cum funcționează sistemul

Cu ajutorul sistemului multiplatformă securizat de senzori, automarfacrele care trec pe la poarta 4 din PTF Nădlac 2 și care nu prezintă risc de depășiri de mase sunt dirijate, printr-un mesaj transmis pe un ecran, pe o bandă rapidă, amenajată special, unde autocamioanele nu mai sunt cântărite.

Vehiculele care prezintă risc de depășire a maselor maxim admise sunt dirijate pe cele două benzi dotate cu sisteme de cântărire. Pe artera inscripționată EU vor putea circula numai automarfarele înmatriculate în Uniunea Europeană.

Pe artera inscripționată ALL TRUCKS vor putea circula atât autocamioane înmatriculate în state non-UE, cât și cele înmatriculate în state UE, dacă artera inscripționată EU este suprasolicitată sau artera ALL TRUCKS este liberă.

Vezi cum funcționează sistemul: https://www.facebook.com/DRDP.Timisoara/videos/1055730525502427/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

National Geographic susține financiar un proiect la Sibiu

Articolul următor

Studenții se pregătesc pentru o carieră în management cu programul FUTURE Manager. Înscrieri gratuite pentru studenți și profesori

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share