Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Congresul „Orientări Psihoterapeutice în Psihiatria Modernă”, la Oradea

În perioada 1-3 martie 2024, la Hotel Continental Forum Oradea, s-a desfășurat congresul Orientări Psihoterapeutice în Psihiatria Modernă, organizat în spiritul continuării unei tradiții inițiate de către Prof. univ. dr. Gavril Cornuțiu.

Congresul a reprezentat o platformă pentru dezbaterea de idei și schimbul de cunoștințe în sfera psihiatriei, aducând împreună cadre universitare, medici și psihologi din întreaga țară.

În cadrul evenimentului, participanții au avut oportunitatea unică de a asista la prezentări științifice susținute de specialiști proveniți din diverse centre universitare din țară.

 

Prezentări științifice

La deschiderea oficială au luat cuvântul Dr. Gheorghe Carp – managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, Jr. Dorel Dulău – directorul Casei de Asigurări de Sănătate Bihor, Prof. univ. dr. Florian Bodog – prodecan al Facultății de Medicină și Farmacie și fost Ministru al Sănătății și Psih. Cătălina Constantin – directorul Centrul Național de Sănătate Mintală și Luptă Antitrog (CNSMLA). Aceștia au subliniat importanța inițiativei în promovarea excelenței în sănătatea mintală.

Evenimentul științific s-a remarcat prin diversitatea temelor abordate, reflectată în sesiunile științifice dedicate atât medicilor, cât și psihologilor. Printre subiectele de interes s-au numărat noile strategii de terapie, circuitul pacientului post-externare, teorii și practici psihoterapeutice, dar și noile politici de prevenție și luptă anti-drog ale CNSMLA.

Un concept aparte abordat în cadrul congresului a fost hipnoza non-verbală. Au fost organizate workshop-uri interactive cu formatori internaționali specializați în hipnoza non-verbală. Aceste ateliere au oferit participanților posibilitatea de a explora tehnici inovatoare și abordări avansate în acest domeniu, contribuind astfel la îmbogățirea competențelor profesionale.

Organizatori

Congresul a fost organizat de către Asociația Urogyn, în colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea, Colegiul Psihologilor din România, Colegiul Medicilor din România – filiala Bihor și Asociația Română de Psihologie Comunitară. Comitetul de organizare a fost alcătuit din Prof. univ. dr. habil. Adrian Bumbu, Asist. univ. dr. Florina Mîndru, Psih. Emanuela Pop, Psih. Amalia Hodișan și Psih. Călin Todor.

Evenimentul a strâns aproximativ 300 de participanți, specialiștii din domeniul sănătății mintale având oportunitatea de a interacționa și de a împărtăși din experiența lor profesională cu o audiență extinsă.

Congresul „Orientări Psihoterapeutice în Psihiatria Modernă” s-a dovedit a fi un eveniment de referință în domeniul sănătății mintale, reunind și conectând profesioniști din diverse ramuri ale psihiatriei și psihologiei. Acesta a devenit un forum de referință pentru dezbaterea celor mai recente descoperiri și practici în domeniu, consolidând contribuția semnificativă a acestui congres la avansarea cunoștințelor în psihiatrie și psihologie. În acest context, organizatorii și-au exprimat intenția de a continua organizarea evenimentului și în următorii ani, având ca scop menținerea unei platforme pentru profesioniștii din domeniul sănătății mintale, contribuirea la dezvoltarea comunității științifice și consolidarea standardului ridicat al serviciilor de sănătate mintală atât la nivelul județului Bihor, cât și la nivelul țării.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara, pe locul trei în topul celor mai accesibile destinații europene

Articolul următor

Fundația Leaders lansează programul THE Leadership School, un nucleu ce reunește cei mai promițători tineri din România, cu potențialul de a remodela viitorul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share