Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara, pe locul trei în topul celor mai accesibile destinații europene

Potrivit celui mai recent raport realizat de Accor, lider mondial în domeniul ospitalității, raport dedicat tendințelor ce marchează segmentul călătoriilor în Europa, Timișoara se clasează în topul celor mai accesibile 5 destinații europene.

Top 5 destinații

Locul întâi este ocupat de Tallinn – Estonia. Pe locul doi se clasează Cracovia, din Polonia, iar locul trei îi revine Timișoarei. Top 5 este completat de capitala Ungariei – Budapesta, pe locul patru și de Tbilisi – capitala Georgiei, pe cinci.

 

În raportul Accor, Timișoara este prezentată și sub denumirea de „Orașul Florilor” și „Orașul Revoluționar”, fiind al treilea oraș ca mărime din România.

Timișoara a fost Capitala Culturală Europeană în 2023

„Timișoara se află aproape de granița cu Serbia și Ungaria. A fost numită Capitală Europeană a Culturii în 2023. Cu arhitectură barocă și străzi și piețe pietruite fermecătoare, orașul este o destinație în plină dezvoltare, adesea poreclit drept «Mica Vienă a Europei de Est». Orașul a fost construit pe locul unei vechi cetăți romane și are peste 10.000 de monumente istorice. A fost principalul centru industrial, comercial, financiar și cultural al regiunii între 1880 și 1914”, se spune în prezentarea făcută de Accor pentru Timișoara.

Mai mulți bani pentru călătorii

 

Europenii sunt încrezători în ceea ce privește puterea lor de a cheltui pentru călătorii în 2024, în ciuda presiunii continue a costului vieții pe întregul continent, potrivit unui nou raport al Accor, grup hotelier lider la nivel mondial.

 

Raportul, bazat pe o cercetare realizată în rândul a 8.000 de călători din șapte țări europene, arată că peste jumătate (54%) cred că vor avea mai mulți bani de cheltuit pentru călătorii în 2024 decât în 2023, față de doar 11% care spun că vor avea mai puțini bani de cheltuit.

Raportul Accor poate fi descărcat aici: Raport Accor

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studenții se pregătesc pentru o carieră în management cu programul FUTURE Manager. Înscrieri gratuite pentru studenți și profesori

Articolul următor

Congresul „Orientări Psihoterapeutice în Psihiatria Modernă”, la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share