Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

21 de crame româneşti participă la Prowein 2024 Düsseldorf 

Vinul românesc îşi croieşte cu hotărâre drumul către piaţa internaţională. Echipa formată dintr-o nouă generație de antreprenori, va expune vinurile românești la ProWein Düsseldorf (Germania), în perioada 10-12 martie 2024.

Cu o imagine fresh şi unite sub sloganul „Yes, Romania Makes Wine”, cele 21 de crame vor evidenția diversitatea și calitatea vinurilor românești pentru publicul internațional, la standul României de la ProWein, cel mai mare târg de specialitate din lume.

Participarea României a fost posibilă cu sprijinul APEV România (Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România) și este finanțată din resursele proprii ale cramelor participante. Selgros România s-a alăturat susținerii acestui demers, în calitate de partener.

În cadrul târgului, producătorii români vor organiza mai multe evenimente de promovare, degustări şi sesiuni de informare. Sloganul „Yes, Romania makes wine.”, va fi motivul central al masterclass-ului de excepţie, în cadrul căruia cele mai cunoscute soiuri românești, Feteasca Albă, Feteasca Regală şi Feteasca Neagră, vor fi puse în valoare.

Masterclass-ul va fi susţinut de către Valentin Ceafalău, jurnalist, degustător, comunicator şi jurat la concursurile internaţionale de vinuri. Valentin a fost recunoscut pentru abilităţile sale de degustare, primind premiul „Benchmark Taster” la „Concours Mondial de Bruxelles” în 2019, iar în 2023 a câştigat „Campionatul Mondial de degustare în orb” organizat de publicaţia „La Revue du Vin de France”, în Provence, ca parte a Echipei naţionale de degustători.

Crame participante din România

Vizitatorii târgului ProWein vor găsi standul României în Hall 13 (Stand D10), iar cele 21 de crame participante sunt: Aurelia Vişinescu, Domeniile Avereşti, Budureasca, Crama Ceptura, Caii de la Letea, Cotnari, Familia Darabont, Davino, Crama DeMatei, Domeniile Franco-Române, Domeniul Bogdan, Dropia, Crama Gîrboiu, Crama Hermeziu, Jidvei, Liliac, Viile Metamorfosis, Murfaltar Vinul, Crama Oprişor, Crama Rasova și Domeniile Sâmbureşti.

De 30 de ani, ProWein este cel mai important târg internaţional de vinuri şi băuturi spirtoase care acoperă întreaga piaţă globală. Târgul de la Düsseldorf oferă achizitorilor internaţionali şi vizitatorilor, ocazia perfectă de a descoperi noile vinuri, noile produse de referinţă pentru consumatori, dar şi cele mai recente tendinţe din sectorul vinurilor şi băuturilor spirtoase.

APEV România (Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din România) reuneşte cei mai importanţi exportatori de vinuri ai ţării noastre, cei care deţin, împreună, aproximativ 70% din totalul exportului românesc de vinuri. Membrii săi deţin, de asemenea, o cotă de similară de aproximativ 70% din piaţa internă.

APEV România a fost înfiinţată în 2001 ca entitate legală nonprofit menită să reprezinte, să apere şi să promoveze drepturile şi interesele membrilor săi, atât la nivel local, cât şi internaţional. În acest moment, APEV trece printr-o etapă de transformare susţinută de către un colectiv de vizionari, care vor să repoziţioneze imaginea vinului românesc pe plan internaţional. Având un angajament pentru colaborare şi inovare, misiunea APEV este multiplă: să consolideze poziţia vinurilor româneşti pe piaţa internă, să cucerească piaţa internaţională de vin şi să repoziţioneze brandul de ţară al vinului românesc pe plan mondial.

Kick-off zur ProWein 2024: Auf der Auftakt-Pressekonferenz am 05. März gab es die aktuellsten Informationen zum deutschen Weinmarkt und über Trends, Themen und Termine auf der weltgrößten Fachmesse für Weine und Spirituosen vom 10. bis 12. März in Düsseldorf. Die ProWein feiert in diesem Jahr außerdem ihr 30jähriges Jubiläum.
Kick-off for ProWein 2024: The kick-off press conference on 5 March provided the latest information on the German wine market and on trends, topics and dates at the world’s largest trade fair for wines and spirits from 10 to 12 March in Düsseldorf. ProWein is also celebrating its 30th anniversary this year.

Peste 5.700 de expozanți la Prowein 2024 Düsseldorf

Peste 50.000 de profesioniști în vinuri și băuturi spirtoase din întreaga lume sunt așteptați la ProWein din Düsseldorf în perioada 10-12 martie 2024.

Acești experți vor experimenta cea mai mare și mai cuprinzătoare gamă de vinuri și băuturi spirtoase din lume. S-au înregistrat deja 5.700 de expozanți din peste 60 de țări pentru participarea la evenimentul nr. 1 din industrie.

Nici un alt târg, nici în Europa, nici în străinătate, nu oferă un portofoliu de produse atât de complet. Liderii pieței globale, precum și crame mici, nou selectate, se vor prezenta din nou la Düsseldorf – capitala vinurilor și băuturilor spirtoase. Mai mult, oricine este interesat de tendințele de mâine ar trebui să viziteze ProWein astăzi. Aici tendințele actuale din industrie sunt preluate în Trendshows, Show-uri speciale sau forumuri. Acest lucru este de o importanță capitală pentru cumpărătorii comerciali din retail, ospitalitate și servicii alimentare”, spune Peter Schmitz, directorul ProWein. 

Credit foto: ProWein Düsseldorf

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Volumul unităților vândute este cu 402 mai mare față de 2022, o creștere de 16,6%, potrivit platformei ValorEasy.

Regiunea Nord-Vest a stagnat la vânzările de apartamente noi

Articolul următor
Oferta primară de vânzare Fidelis a fost intermediată de sindicatul format din BT Capital Partners (lead manager, intermediar), Banca Transilvania (grup de distribuție), ambele din Cluj, Alpha Bank România, BCR, BRD (intermediari).

Grupul BT a coordonat o emisiune Fidelis de 360 milioane €

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share