Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

România a participat la FORWARD GREEN și RENEWABLE ENERGYTECH Salonic, Grecia

FORWARD GREEN și RENEWABLE ENERGYTECH este un dublu eveniment internațional desfășurat în perioada 7-9 martie la Salonic. Delegația României, alcătuită din 7 membri, conduși de Claudiu Florea se întoarce cu rezultate bune. 

Cea de-a 2-a ediție a expoziției și Congresului Forward Green (FG Expo) și a primei ediție a expoziției Renewable EnergyTech (RESTech) a fost organizată de Federația Industriilor din Grecia (SBE), membră a Enterprise Europe Network – Hellas, în colaborare cu TIF HELEXPO S.A. Salonicîn zona de expoziții TIF-HELEXPO din Salonic, Grecia. La tandemul expozițional FORWARD GREEN și RENEWABLE ENERGYTECH, această alianță expozițională puternică unde economia circulară este mixată cu energia verde și inteligentă, au fost înregistrați 210 participanți din 20 de țări, printre care și România.

Evenimentul B2B și-a propus să contribuie la implementarea unei noi mentalități antreprenoriale pentru Grecia, bazată pe economia circulară, energia verde și transformarea modelelor de afaceri pentru a conserva resursele naturale și a se îndrepta către dezvoltarea durabilă. Această abordare ecologică a economiei se referă la o serie de procese care necesită planificarea circulară. Ea începe cu colectarea, utilizarea, recuperarea și reutilizarea eficientă a materiilor prime, precum și exploatarea surselor regenerabile de energie și ajunge până la producție, distribuție, consum și reciclarea produselor consumate. Astfel, cea mai mică cantitate de deșeuri ajunge în mediu, iar resursele naturale valoroase sunt folosite economic și conservate.

Șapte români pentru regenerarea circulară la Salonic

Delegația României a avut ocazia să se cunoască și să stabilească legături comerciale cu potențiali parteneri și clienți. Au prezentat și au descoperit produse, tehnologii și servicii noi. Printre obiectivele evenimentului a fost și pregătirea de proiecte comune, identificarea unor furnizori noi, posibilitatea de a face noi achiziții  și de a obține informații despre cele mai recente tendințe în economia circulară și energia regenerabilă.

Consilierul de afaceri și facilitator de dezvoltare Claudiu Florea a condus delegația română.

„Este un târg la standarde internaționale de mare succes, exclusiv pentru piața de energie verde și inteligentă, la care Arhipelago prin Club Afaceri.ro a facilitat participarea unui grup antreprenori români din domeniu. Aceștia profită la maximum de sesiunile 1 la 1 cu furnizori, producători și companii locale și internaționale. Ne bucurăm că putem să creăm oportunități pentru companiile românești, să le fim alături în eforturile lor de a ieși pe piețe internaționale” spune Claudiu Florea.

Acest eveniment, desfășurat în cadrul Enterprise Europe Network, s-a adresat companiilor, agențiilor, organizațiilor și agenților guvernamentali care adoptă practici moderne de utilizare a materiilor prime, materialelor de construcție, tehnologii, energie, reciclare și ambalare, care prin soluții inovatoare și parteneriate inteligente, vor avea un impact pozitiv. privind reducerea poluării mediului, creșterea durabilității produselor și serviciilor, creând în același timp noi oportunități de afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Dacian Badea este președinte și director comercial al Fermelor Ecologice Silvania (FES), care cultivă 2.200 ha în sistem ecologic și are un segment zootehnic cu 2.000 vaci de lapte.

Fermierii Transilvaniei își strâng rândurile împotriva "dictaturii" hipermarketurilor

Articolul următor

Salariul mediu net în județul Satu Mare a crescut cu 451 de lei în anul  2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share