Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministerul Transporturilor a avizat pasajele rutiere la ieșirea din Oradea

Pasajele rutiere de la ieșirea din Municipiul Oradea au fost avizate de Ministerul Transporturilor, în ședința Consiliului Tehnico-Economic.

Vor fi construite patru noi pasaje rutiere care vor fluidiza traficul pe cele mai aglomerate artere din Oradea, la ieșirile spre Arad, Cluj și Satu Mare.

Până la finalul lunii martie, va fi finalizat proiectul tehnic, în cursul lunii aprilie urmând să obțină avizul Comisiei Tehnico-Economice a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Ne propunem ca până la sfârșitul lunii aprilie să publicăm licitația pentru selectarea constructorilor, iar la finalul lunii august să începem lucrările propriu-zise. La sfârșitul anului viitor, după finalizarea pasajelor, circulația la ieșirile din Oradea se va face mai fluent, cel mai mare câștig fiind pe Calea Aradului”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

 

La ieșirea spre Arad

Primele două pasaje se vor construi la ieșirea din Oradea înspre Arad. Primul este subteran și va trece pe sub sensul giratoriu existent de pe Centura Oradea. Următorul pasaj este suprateran și va trece peste sensul giratoriu existent de la intersecția cu intrările la centrele comerciale.

Spre Oșorhei – Cluj Napoca

Un alt pasaj suprateran va fi situat deasupra sensului giratoriu actual, la ieșirea din Oradea spre Oșorhei, în zona Cartierului Tineretului. Cei care vor dori să evite Oșorhei, vor avea alternativa de a circula pe centura localității, al cărei traseu pornește din același punct.

Spre Biharia – Satu Mare

Cel de-al patrulea pasaj va fi construit la ieșirea din Oradea înspre Biharia, într-un nod rutier important, la intersecția cu drumul expres din zona comercială. Tot aici va fi prima coborâre de pe drumul de legătură dintre Oradea și Autostrada Transilvania.

Cele patru pasaje vor avea lungimi între 400 și 570 de metri, cu valori estimate între 7,6 și 9,4 milioane de euro. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Proiectul este realizat de Consiliul Județean Bihor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea și CNAIR.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Despre afaceri profitabile cu George Gherman, CEO „Solvers for problems”

Articolul următor
Vizita la IFAT 2024 din München este organizată de AHK România în colaborare cu UmwelttechnologieCluster Bayern și German Water Partnership

Delegație pentru firme din România și Republica Moldova din sectorul apei potabile și menajere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share