Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Agricultură făcută cu drona la Curtuișeni

Opt fermieri din Curtuișeni, județul Bihor, s-au asociat într-o cooperativă pentru a-și valorifica mai ușor producția și pentru a-și putea achiziționa utilaje de ultimă generație.

Asocierea micilor fermieri în cooperative agricole nu mai este un moft. În ultima vreme, tot mai mulți fermieri aleg să coopereze pentru un succes mai mare în afaceri. Ba pentru a-și putea achiziționa utilaje performante, ba pentru a-și desface mai ușor produsele.

O astfel de cooperativă a fost înființată de opt fermieri din Curtuișeni, județul Bihor. Este vorba de Kecskes Istvan senior, Bertalan Endre Iozsef, Simon Katalin, Simon Szilard, societatea Rayton Comprod SRL, Kecskes Beata, Kecskes Terezia, coordonați îndeaproape de Kecskes Istvan junior. Aceștia au format Cooperativa Agricolă Agro Sikario din localitatea Curtuiseni.

Cooperativa deține în prezent aproape 300 de hectare de teren agricol, pe care cultivă cereale și plante oleaginoase și o suprafață importantă de legume și fructe. Fermierii sunt beneficiarii ai finanțărilor pe măsura de finanțare 9.1. AFIR – sprijin pentru grupurile de producători.

Prin Cooperativa Agricolă Agro Sikario, fermierii își desfac mai ușor produsele

Cooperativa Agro Sikario a luat ființă în septembrie 2022 în satul Curtuișeni, în vederea valorificării produselor agricole proprii prin distribuirea directă a acestora. Misiunea lor este de a valorifica potențialul agricol al spațiului romanesc, în special al celui din zona Valea lui Mihai.

Șapte cooperative în Bihor

Cristian Buzlea

În județul Bihor au fost înființate șapte astfel de cooperative agricole: Cooperativa Agricolă Crișana Lact, Cooperativa Agricolă Girișu Negru Tinca, Cooperativa Agricolă Proagro Bonadea, Cooperativa Agricolă Inotechagro Mădăras, Cooperativa Agricolă Micii Fermieri Locali, Grup de Producători Legume Bihor.

„Prin organizarea în cooperative, fermierii își propun un pas important în tehnologizarea cooperativei cu utilaje de ultimă generație: drone, stații meteo, sisteme de irigații de înaltă precizie, registre de evidență a stocurilor digitalizate, produse proaspete și sănătoase cu care să intre pe piața de consum bihoreană și chiar regional. Îi felicităm pentru implicarea și dăruirea de care dau dovadă în domeniul agroalimentar, asigurându-i de întreaga noastră susținere. Satul romanesc și agricultura are nevoie de oameni ca ei”, susține Cristian Buzlea, directorul executive al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Bihor.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ghidul esențial: cum să alegi cele mai bune imprimante color pentru școală

Articolul următor

Promenadă pe malul Crișului Repede cu ferestre de observare subacvatică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share