Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Promenadă pe malul Crișului Repede cu ferestre de observare subacvatică

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Crișuri va realiza o promenadă pe malul drept al Crișului Repede, ce va trece pe sub Podul Sf. Ladislau, legând actuala promenadă de pe strada Emilian Mircea Chitul de strada Libertății, până la scările ce urcă taluzul râului, din dreptului Palatului Lévay.

Investiția inedită va începe săptămâna viitoare. Aceasta include realizarea unei scări de pești cu ferestre de observare, ferestre ce vor permite trecătorilor să vadă secțiuni subacvatice cu faună și floră.

Primăria va amenaja arhitectural zona

Având în vedere parteneriatul dintre Primăria Oradea și Administrația Bazinală de Apă Crișuri, după finalizarea investiției de către Administrația Bazinală, Primăria Oradea se va ocupa de amenajarea zonei din punct de vedere estetic.

Proiectul Primăriei Oradea are ca obiect amenajarea arhitecturală a malului drept al Crișului Repede pe tronsonul cuprins între scările existente dinspre strada Emilian Mircea Chitul și treptele din strada Libertății. Investiția propusă este practic o continuare a amenajării malului drept, amenajarea arhitecturală urmând să se realizeze pe construcția realizată de Administrația Bazinală Ape Crișuri.

Amenajările propuse cuprind: placarea parțială a zidului de sprijin al malului, pavarea platformei pietonale și montarea balustradei, montare perete taluz (jardiniere), înierbarea cu gazon și plantare copaci, placarea și punerea în evidență a scării de pești, montarea de bănci de odihnă și coșuri de gunoi, corpuri de iluminat etc.

Lucrările de amenajare arhitecturală vor fi depuse de Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională în cadrul unui contract de finanțare pe axa de mobilitate din cadrul Programul Regional Nord-Vest (PR NV).

ABA Crișuri începe săptămâna viitoare lucrările

Lucrările Administrației Bazinale vor începe luni, 18 martie. Pe tronsonul situat amonte și aval de Podul Sf. Ladislau, pe o lungime cumulată de 212 m, se vor executa lucrări de consolidare în zona stației hidrometrice Oradea și va fi amenajată o promenadă de acces și o scară de pești cu ferestre de observare.

În prima etapă, în amonte de pod, pe o lungime de 87 m, în zona stației hidrometrice Oradea se va crea o promenadă cu o lățime de 2,5 m, care va facilita accesul pietonal pe malul drept.

În a doua etapă, în aval de pod, pe o lungime de 125 m, vor continua lucrările de amenajare hidrotehnică, iar în dreptul pragului de fund se va realiza respectiva scară de pești pe o lungime de 50 m. Aceasta va facilita libera trecere a peștilor din aval în amonte. De asemenea, se vor realiza trepte și rampe de acces către zona pietonală.

Restricții de circulație

Pentru demararea lucrărilor, Comisia tehnică pe probleme de circulație a avizat instituirea restricțiilor de circulație de luni, 18 martie, până la data de 31 august, pe străzile Malului și Emilian Mircea Chitul.

Prin urmare, de luni, 18 martie, se va schimba sensul de circulație pe strada Emilian Mircea Chitul, astfel încât se va circula dinspre strada Szigligeti Ede (zona Podului Centenarului) spre strada Malului. Pe strada Malului se va circula în sens unic dinspre strada Emilian Mircea Chitul spre strada Ady Andre.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Agricultură făcută cu drona la Curtuișeni

Articolul următor

Ministerul Afacerilor Interne, pregătit de Massif

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share