Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Strategii inovatoare de securitate cibernetică, prezentate la Cluj Connecting Day

Evenimentul de la Hotelul Grand Italia a adunat 100 de specialiști în IT | Foto: Brinel, TB

Într-o eră definită de interconectivitatea digitală și progresul tehnologic, integrarea inteligenței artificiale (AI) și securității cibernetice stă în fruntea protejării peisajului digital, susțin organizatorii de la Brinel și Cisco.

“Organizațiile se confruntă cu provocarea de a găsi un echilibru între valorificarea inovațiilor conduse de inteligența artificială și gestionarea riscurilor asociate. În acest context, este esențial pentru toate companiile să profite de scalabilitatea și flexibilitatea soluțiilor hostate în Cloud, menținând în același timp un nivel ridicat de securitate sporită”, au subliniat organizatorii evenimentului din Cluj.

“Statisticile alarmante indică faptul că 85% dintre companii nu sunt pregătite pentru a face față unui atac cibernetic. Ne confruntăm cu posibile consecințe grave, cum ar fi pierderi financiare semnificative, furtul de proprietate intelectuală, perturbarea operațiunilor și pierderea încrederii clienților în brandurile de la care cumpără.

În acest peisaj semihaotic se remarcă rolul crucial al managerilor de IT și al ofițerilor de securitate cibernetică. Datele arată că 85% dintre directorii de IT sunt dispuși să investească în soluții de securitate cibernetică în anul 2024.

Experiențele recente, precum atacurile cibernetice în domenii precum sănătate, companii aeriene, finanțe și bănci sau instituții publice, ne reamintesc de importanța unei securități cibernetice robuste. Doar prin educație și expertiză, putem preveni astfel de incidente și minimiza impactul lor.

Ca furnizor de servicii IT, echipa BRINEL a fost implicată în rezolvarea unor situații critice generate de atacuri cibernetice. Un exemplu notabil este cazul unui grup de distribuție important din România, cu peste 50 de depozite și peste 1.000 de angajați care a fost victima unui atac ransomware. Prin eforturi îndelungate și o abordare integrată, am reușit să restabilim operațiunile companiei, evidențiind astfel capacitatea noastră de a oferi soluții fiabile și eficiente. Ne putem afirma cu încredere ca o alternativă solidă în astfel de situații, dar este întotdeauna mai înțelept să previi decât să rezolvi.

În fața amenințărilor cibernetice din ce în ce mai sofisticate, este imperativ să ne consolidăm capacitățile de protecție și să promovăm o cultură a securității cibernetice zilnic. În concluzie, investiția în educație și tehnologii de securitate reprezintă cele mai eficiente arme împotriva atacurilor cibernetice”, a evidențiat Andrei Savin, General Manager al Brinel.

Cel mai important eveniment de securitate cibernetică al anului din Transilvania, organizat de Brinel și Cisco, a adunat 100 de specialiști IT.

BRINEL

  • Cifră de afaceri anuală: 70 mil. euro
  • Angajați: 200
  • Clienți: 500

Tehnologia care descongestionează traficul

Dorin Pena, Managing Director al Cisco Romania & CIS, a subliniat necesitatea selectării soluției optime în peisajul dinamic al unei lumi Multicloud. El a menționat că pe măsură ce companiile trec de la investiții în cloud-uri private la adoptarea unor medii hibride, găsirea echilibrului perfect devine esențială.

“În ciuda faptului că am trecut prin perioade de pandemie, de război, am evitat, în România, intrarea în criză. Cu toate că ne aflăm într-o perioadă de incertitudine și volatilitate, nu putem să nu observăm o tendință pozitivă în țara noastră. Ne-am adaptat muncii la distanță, am putut accesa sistemul medical, am avut un sistem de educație funcțional.

E cert că nu mai putem trăi acum fără tehnologie, însă e important ca aceasta să poată fi folosită într-un mod sigur. Nu în ultimul rând să ne îndreptăm către sustenabilitate, spre ceea ce lăsăm generațiilor viitoare. Poate prin tehnologie reușim să rezolvăm și problema traficului din Cluj, de care ne plângem mereu”.

Cel mai important eveniment de securitate cibernetică al anului din Transilvania, organizat de Brinel și Cisco, a adunat 100 de specialiști IT.

Aproape de nivelul din „Matrix”

Cătălina Niculiță, System Engineering Manager la Cisco, a prezentat strategia companiei care investește 6 miliarde de dolari în inovare, concretizată până acum în 30.000 de brevete. “Un software performant are nevoie de un hardware echivalent, iar prin echipamentele pe care le furnizăm facem inclusiv economie de energie electrică, și termică.

Chipset-ul nostru Cisco Silicon One este o infrastructură de rețea AI ce revoluționează capacitățile de rețea. Echipamentul hardware poate fi schimbat din software, având viteză, flexibilitate și funcționalități deosebite. Nu am ajuns încă la nivelul din filmul “Matrix”, însă încercăm să automatizăm tot ce se poate. Noile inovații ne vor ajuta să concretizăm rețelele viitorului”.

Cel mai important eveniment de securitate cibernetică al anului din Transilvania, organizat de Brinel și Cisco, a adunat 100 de specialiști IT.

Răzvan Atimariti, Collaboration Lead Romania & CIS la Cisco, a subliniat importanța conectivității în condițiile sistemului hibrid de muncă. “78% dintre persoanele aflate în această sală spun că lucrează în acest sistem, 70% folosesc cel puțin trei platforme de conferințe online.

90% dintre întâlnirile de afaceri includ cel puțin un participant la distanță. Tocmai de aceea noi punem la dispoziție sisteme de rezervare a sălilor de ședință, căști pentru contact centere, sisteme complexe de conferințe la distanță. Toate aceste echipamente sunt realizate din materiale reciclabile, inclusiv ambalajele în care sunt livrate”.

Cel mai important eveniment de securitate cibernetică al anului din Transilvania, organizat de Brinel și Cisco, a adunat 100 de specialiști IT.

CISCO

  • Cifră de afaceri 2023: 57 mld. USD
  • Creștere de la an la an: +11%
  • Buget anual inovare: 6 mld. USD
  • Număr patente: 30.000

Cel mai important eveniment de securitate cibernetică al anului din Transilvania, organizat de Brinel și Cisco, a adunat 100 de specialiști IT.

Eveniment cu 100 de specialiști

Printre vorbitori s-au mai numărat Claudiu Boar – Networking Manager și Horațiu Cacovean – Chief Innovation Officer (Brinel), Ovidiu Neghină – Cybersecurity Sales Specialist, Andrei Dorilă – Meraki Sales Specialist, Șerban Cozma – Systems Engineer, Ștefan Radu – Associate Systems Engineer (Cisco).

Cel mai important eveniment de securitate cibernetică al anului din Transilvania, organizat de Brinel și Cisco, a adunat 100 de specialiști IT. La Cluj Connecting Day au fost expuse strategii inovatoare de Cyber Security bazate pe AI pentru modernizarea infrastructurii și adaptarea facilă la noul mod de lucru hibrid, noutăți legate de protecția datelor și transformare digitală.

Participanții au explorat subiecte vitale pentru securitatea cibernetică: cum ne putem proteja împotriva criminalității cibernetice, având în vedere escaladarea amenințărilor din mediul digital; impactul atacurilor cibernetice asupra infrastructurii critice și strategiile de apărare; măsurile și practicile adoptate de companii pentru asigurarea securității și protecția datelor sensibile.

Brinel oferă soluții complete de securitate cibernetică în șase straturi: securitate perimetrală, securitatea rețelei, Endpoint Security, securitatea datelor, securitatea platformei și aplicațiilor.

Soluțiile oferite sunt gândite ca parte a unui plan de securitate cibernetică, menit să facă față creşterii accentuate a ameninţărilor informatice şi să țină pasul cu majorarea numărului de reglementări impuse la nivel local şi internaţional. Brinel se aliniază la Strategia NIST care propune o secvență de etape într-un proces de gestionare a riscurilor cibernetice și asigurare a continuității afacerii.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tinerii manageri și antreprenori, invitați să se înscrie în a doua ediție a programului Leaders Challenge©

Articolul următor

Centurile Ardealului, mize majore pentru CML.RO

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share