Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se caută firmă pentru digitalizarea Campusului pentru Învățământ Dual Oradea

Consiliul Județean Bihor a lansat joi, 21 martie, licitația pentru dotări cu echipamente și digitalizarea Campusului pentru învățământ dual din Municipiul Oradea.

Licitația este împărțită în trei loturi și presupune achiziționarea unor echipamente și utilaje, de la roboți de sudură la simulatoare și imprimante 3D. Sălile de clasă vor fi dotate cu table interactive, tablete, videoproiectoare și sisteme audio. Vor fi achiziționate, de asemenea, licențe software și o platformă de învățare.

Valoarea totală estimată a achiziției este de 9.578.811,94 lei, fără TVA. Termenul pentru depunerea ofertelor este 24 aprilie 2024.

Meserii ce se pot învăța în Campus

Campus Oradea se adresează elevilor care au termină clasa a VIII-a și vor începe din toamnă liceul. Elevii vor beneficia de o bursă lunară cuprinsă între 400 și 1.000 de lei, cazare gratuită, trei mese pe zi și decontarea transportului. Aceștia vor putea învăța o meserie în domeniile mecanică, construcții, instalații și lucrări publice, electromecanică, electronică și automatizări și chimie industrială.

Investiție de peste 146 milioane de lei

La finalul lunii februarie s-a făcut recepția lucrărilor la Campusul pentru învățământ dual din Oradea, situat pe strada Ceyrat, în imediata vecinătate a Universității Oradea și a Parcului Științific și Tehnologic.

Proiectul are o valoare totală de 146.183.346 lei, cu TVA, echivalentul a peste 29 de milioane de euro. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 15 – Educație, Reforma 4 – Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior.

În 2023 a fost înființat consorțiul pentru învățământ dual „Campus Oradea”, al cărui scop este formarea elevilor în raport cu cerințele actuale ale pieței muncii. Acesta este format din 18 membri, respectiv două autorități publice: Consiliul Județean Bihor (lider de proiect) și Primăria Municipiului Oradea, cinci unități de învățământ: Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Oradea, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd și Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei, la care se adaugă Universitatea Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, și nouă companii private și asociații: SC Faist Mekatronic SRL, SC Connectronics România SRL, SC Vernicolor SA, SC Celestica SRL, SC Purem Oradea SRL, SC Nidec SRL, SC Plexus Services RO SRL, Asociația Bihor West Professional și Asociația Firmelor Bihorene.

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ideologiq împreună cu Asociația Educație pentru Viața Reală dezvoltă proiectul Banocontrol

Articolul următor

Compania de tehnologie ZF Friedrichshafen AG își atinge obiectivele anuale și crește competitivitatea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share