Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Techstars Startup Weekend Oradea s-a bucurat de un real succes

Peste 60 de participanți din toată țara. Peste 20 de mentori de talie mondială (veniți tocmai din USA, Polonia, Ungaria și Cehia). Peste 20 de idei lansate, 12 finaliști și 3 câștigători. Acestea sunt cifrele Techstars Startup Weekend Oradea, care s-a desfăurat în weekend în Cetatea Oradea.

 

A fost incredibil de solicitant, obositor și uneori haotic, dar în final, așa cum mulți dintre participanți și mentori ne-au spus, peste așteptări. A fost un succes care ne-a luat 3 ani de muncă grea, răbdare și consecvență, cu unele evenimente cu doar o mână de oameni, dar am continuat să o facem”, spune David Achim, directorul executive Make IT in Oradea, organizatorul evenimentului.

Mentori renumiți la Techstar Startup Weekend Oradea

Mentori renumiți

Pe perioada celor trei zile, participanții au avut sesiuni de mentorare, două workshop-uri (Customer Interviews Workshop si The Art of Pitching) și oportunități de networking.

Au condus interviuri cu potențiali clienți, și-au stabilit modelul de afacere și și-au pregătit prezentarea. La eveniment au participat tineri din Oradea, Timișoara și Cluj-Napoca.

David Achim

Asta însemnă că Oradea începe să prindă velocitate. Înseamnă că în Oradea se întâmplă chestii cool pentru fondatorii de tehnologie. Înseamnă că Oradea începe să conteze în acest domeniu”, este de părere David Achim.

Mentorii de talie mondială ai evenimentului, care și-au adus expertiza și cunoștințele lor și au creat această experiență schimbătoare de viață” au fost: Răzvan Șuta, Adrian Pica, George Haber, Andrei Gadoiu, Andrei Firoiu, Tunya Irkad, Paul Harfas, Roland Szabo, Alex Ghiurau, Jan Lukacs, Adrian Daniel, Cătălin Rus, Ioana Rus, Adrian Cucerzan, Vlad Santa, Cristian Turcin, Mihai Naș, Tudor Ortan, Francisc Osvald, Malina Lucia Turcut, Gabriel D. Chieng CHIN” Moua, Claudiu Lup.

Trei echipe premiate

Trei echipe au fost premiate duminică seara după votul juriului: Startup Scaling, DeckSpace și Data Sweep. Premiile au constant în oportunitatea de a continua dezvoltarea ideii în programul Bright Labs Incubator (pentru care au fost deja deschise înscrierile ediției 2024) și gadget-uri de la partenerii Orange România.

Startup Scailing, una dintre cele trei echipe câștigătoare

M-am simțit foarte bine în acest weekend. Mentorii au fost plini de cunoștințe, și dornici să ne ajute cu orice pot ei ca să dezvoltăm ideile noastre de startup-uri. Am învățat cât de important este sa ies din zona mea de confort și să încerc lucruri noi. Ideea startup-ului meu este să construiesc o platformă web care să ajute alte companii sau persoane să își extindă infrastructura (de exemplu servere, baze de date) într-un mod simplu și eficient, fără a avea nevoie de un expert in domeniul DevOps. Și da, acest eveniment mi-a deschis mintea, și îmi doresc să particip la cât mai multe astfel de evenimente în viitor”, ne-a precizat Alex Țepeș, liderul echipei Startup Scaling.

Alex Țepeș

Evenimentul a fost organizat de Make IT in Oradea cu suportul Beta Events.

Sponsori: CargoTrack, Zaleco, Cylex. Mobiversal, PrimeDash, Romcom și TapTasty.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania are un nou economist șef: fostul decan al Facultății de Business

Articolul următor

Caravana Reciclării Creative (ediția a II-a) a finalizat sesiunile fizice din cele 8 județe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share