Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania are un nou economist șef: fostul decan al Facultății de Business

Alin Nistor îl înlocuiește în această funcție pe Andrei Rădulescu, acum membru al Bretton Woods Committee.

“Ioan Alin Nistor este noul director de analiză macroeconomică al Băncii Transilvania (BT) Cluj. Bine ai venit în echipă. Ne bucurăm să te avem alături de noi!”, a transmis conducerea băncii clujene.

Conferențiar universitar și fost decan al Facultății de Business din Cluj-Napoca timp de opt ani, Nistor este lector al modulului finanțe și contabilitate pentru manageri din cadrul programului Executive MBA al Transilvania Executive Education, cât și alumni al programului EMBA, generația 2018, au precizat reprezentanții TEE.

Nistor este membru în boardul BT Asset Management şi BT Leasing din 2020. În perioada 2016-2018, a făcut un MBA la Universitatea Hull. El deţine un certificat de CFA în ESG Investing şi a absolvit un program de leadership la Aspen Institute (2019). Nistor e specializat în corporate finance, banking, finanţe comportamentale și are o certificare post PhD la Universitatea din Kobe, Japonia.

Rezultatul net consolidat al grupului financiar clujean în anul trecut a fost de 2,98 miliarde lei, cu 20% peste cel din 2022, conform raportului anual al BT Cluj. Activele grupului BT au ajuns, la finalul anului trecut, la 169 miliarde lei. Profitul net consolidat al grupului BT este de 2,9 miliarde lei, cu 20% mai mare decât în 2022, din care cel al băncii, de 2,4 miliarde, cu 14% peste 2022.

Profitul operațional al băncii a crescut la 3,5 miliarde lei, cu 29,8% mai mare față de 2022. BT a semnat cu OTP Group, în februarie, acordul pentru achiziția OTP Bank România și a subsidiarelor ei din țara noastră. Finalizarea tranzacției este estimată în câteva luni, după primirea aprobărilor autorităților. Prețul total al tranzacției care urmează să fie plătit de BT este de 347 milioane €.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Digitalizarea spitalelor din subordinea CJ Sibiu, un plus pentru pacienți și echipele medicale

Articolul următor

Techstars Startup Weekend Oradea s-a bucurat de un real succes

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share