Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ebm-past Oradea, preluată de Siemens

Acordul de vânzare a diviziei Industrial Drive Technology (IDT) a ebm-papst către Siemens a fost semnat miercuri, 21 martie 2024 la Mulfingen, St. Georgen.

Prin vânzarea către Siemens AG, IDT va obține acces pe piața internațională prin intermediul unei organizații de vânzări globale mai mari. Acest lucru va deschide noi orizonturi pentru inovație și o creștere și de succes a afacerii. Toți angajații diviziei vor fi preluați de Siemens. Părțile au convenit să nu dezvăluie prețul exact. Tranzacția va fi finalizată până la jumătatea anului 2025 și este supusă aprobărilor de comerț exterior și de control al fuziunilor.

 

Vânzarea IDT face parte din implementarea strategiei corporative «Construim viitorul împreună», care a fost pusă în aplicare începând cu 2022. Prin această strategie ebm-papst intenționează să se concentreze pe afacerea sa de bază, adică tehnologia de ventilație și încălzire, și să accelereze transformarea companiei în ceea ce privește sustenabilitatea și digitalizarea, precum și expansiunea internațională”, a declarat Dr. Klaus Geißdörfer, CEO al grupului ebm-papst.

Acesta a adăugat că veniturile obținute din vânzarea afacerii IDT vor fi folosite pentru a extinde diviziile de Tehnologie a aerului și Tehnologie de încălzire, pentru a consolida cele trei regiuni, Europa, Asia și America, și pentru a investi în domenii viitoare, cum ar fi digitalizarea și sustenabilitatea portofoliului nostru de produse.

 

Acest lucru ne va permite să răspundem cererii pe termen lung a pieței pentru soluții eficiente din punct de vedere energetic, în special pe piața centrelor de date, ale camerelor de verificare contaminări și ale pompelor de căldură. În același timp, creăm perspective de viitor excelente pentru compania noastră și pentru angajații noștri, inclusiv în locațiile în care își avea sediul anterior activitatea IDT”, a precizat Dr. Klaus Geißdörfer.

Divizia Industrial Drive Technology a fost deja desprinsă ca divizie independentă la mijlocul anului 2022 pentru a se putea concentra pe nevoile specifice ale pieței, independent de cerințele din domeniul tehnologiei de ventilație și încălzire.

Divizia Industrial Drive Technology este extrem de atractivă și oferă un mare potențial de dezvoltare, în special la nivel internațional. De asemenea, dispunem de soluții de produse de vârf din punct de vedere tehnologic și de angajați cu înaltă calificare. Cu toate acestea, ceea ce ne-a lipsit până acum în acest domeniu de activitate a fost o organizație de vânzări globală care să ne ofere oportunități depline de creștere și dezvoltare”, subliniază Geißdörfer.

 

Vânzarea către Siemens AG înseamnă că IDT și toți angajații săi au acum aceste excelente perspective de dezvoltare internațională”,  adaugă Raymond Engelbrecht, CCO (Chief Commercial Officer) al diviziei Air Technology Europe și CEO al diviziilor IDT și Automotive, precum și al ebm-papst St. Georgen GmbH & Co. KG.

Siemens ne cunoaște ca furnizor de mulți ani și este foarte familiarizat cu produsele noastre. Acționările fac parte din portofoliul principal al companiei. Siemens are un acces foarte bun pe piața internațională, o capacitate de vânzare puternică, un număr mare de clienți existenți pe piețele de bază focalizate și un configurator de produse end-to-end”, spune Engelbrecht.

Portofoliul inovator de sisteme de acționare mecatronice al ebm-papst și angajații săi foarte calificați se potrivesc excelent pentru Siemens. Prin această achiziție profităm de noi oportunități și de potențialul clienților pe piața în creștere rapidă a soluțiilor de acționare inteligente, alimentate cu baterii, în domeniul intralogisticii și al soluțiilor robotizate mobile”, a declara Cedrik Neike, membru al Consiliului de Administrație al Siemens AG și CEO al Digital Industries.

Linii de producție relocate la Oradea

Cei aproximativ 650 de angajați ai diviziei IDT din St. Georgen, Lauf an der Pegnitz și Oradea, România, vor fi preluați de Siemens odată ce tranzacția va fi finalizată. Reprezentanții angajaților a fost implicat în toată planificarea încă de la început și susține proiectul. Liniile de producție pe care în prezent sunt încă fabricate motoare la fabrica din Hagenmoos din St. Georgen, vor fi relocate la Oradea, ceea ce înseamnă că fabrica din St. Georgen va produce în viitor doar componente de ventilatoare.

Divizia IDT dezvoltă, produce și vinde soluții de vârf pentru produse din punct de vedere tehnologic, cum ar fi soluții de sisteme de acționare compacte și inteligente, inclusiv pentru sistemele de transport fără șofer.

Ce se întâmplă cu ebm-papst Oradea

Despre planurilor de viitor și ce se va întâmpla cu ebm-papst Oradea ne-a vorbit Delia Ungur, directorul general.

Delia Ungur

În perioada următoare vom finaliza proiectele din industria AUTO iar, în paralel, începem producția în industria Airtech. Vom dezvolta acest domeniu care va deveni unul de bază pentru ebm papst Oradea”,  ne-a informat Delia Ungur, director general ebm-papst Oradea.

 

Compania a început discuțiile cu administrația locală pentru achiziționarea unui teren în parcul industrial unde intenționează să-și construiască propria clădire. De asemenea, colaborează cu administrația județului pentru a dezvolta un hub R&D în Parcul Științific și Tehnologic Bihor care va fi inaugurat în curând.

În perioada următoare vom asigura transferul diviziei IDT către Siemens în cele mai bune condiții. În paralel ne vom construi propria clădire unde vom dezvolta producția din industria Airtech și vom înființa un centru de servicii suport pentru grup”, a precizat Delia Ungur.

 

Despre ebm-papst

 

Grupul ebm-papst, o companie de familie cu sediul central în Mulfingen, Baden-Württemberg, este lider mondial în producția de ventilatoare și motoare. Încă de la înființarea sa în 1963, liderul tehnologic a stabilit standarde internaționale de piață cu competențele sale de bază în domeniul tehnologiei motoarelor, al electronicii, al digitalizării și al aerodinamicii. ebm-papst oferă soluții durabile, inteligente și personalizate pentru practic orice cerință din domeniul tehnologiei de ventilație și încălzire.

 

În anul financiar 2022/23, grupul a realizat o cifră de afaceri de 2,540 miliarde de euro și are aproape 15.000 de angajați în aproape 30 de unități de producție (inclusiv în Germania, China și SUA) și aproximativ 50 de locații de vânzare din întreaga lume. ebm-papst stabilește standardele de referință în aproape toate industriile, cum ar fi tehnologia de ventilație, aer condiționat și refrigerare, tehnologia de încălzire, tehnologia informației, inginerie mecanică, intralogistică și tehnologie medicală.

În St. Georgen, ebm-papst dezvoltă soluții inteligente pentru industrii precum intralogistică, electronică și tehnologia medicală. ebm-papst St. Georgen include fabrica din Herbolzheim, fabrica din Lauf, Franconia, și o fabrică de producție în Oradea, România.

 

Despre Siemens

 

Siemens AG (Berlin și Munchen) este o companie tehnologică de top care se concentrează pe domeniile industriei, infrastructurii, mobilității și sănătății. Fabrici eficiente din punct de vedere al utilizării resurselor, lanțuri de aprovizionare rezistente, clădiri și rețele electrice inteligente, trenuri cu emisii reduse și confortabile și asistență medicală avansată – compania își sprijină clienții cu tehnologii care oferă beneficii tangibile. Combinând lumea reală cu cea digitală, Siemens le dă posibilitatea clienților săi să își transforme industriile și piețele, îmbunătățind viața de zi cu zi a miliarde de oameni. Siemens este proprietarul majoritar al companiei listate la bursă Siemens Healthineers – un lider mondial în domeniul tehnologiei medicale care modelează viitorul asistenței medicale. În anul fiscal 2023, care s-a încheiat la 30 septembrie 2023, Grupul Siemens a generat venituri de 77,8 miliarde de euro și un profit după impozitare de 8,5 miliarde de euro. La 30 septembrie 2023, compania avea aproximativ 320.000 de angajați la nivel mondial.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Drumul ce leagă Centura Oradea de Autostrada A3 va fi inaugurat în 28 martie

Articolul următor

Centura Timișoara Sud va fi gata în vară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share