Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Responsabilizare civică în Regiunea Centru

Europe Direct Regiunea Centru susținut de structura gazdă, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și de Comisia Europeană, în colaborare cu autoritățile publice locale din cele șase județe ale Regiunii Centru organizează o caravana de informare și responsabilitate civică a cetățenilor și angajaților din mediul public și privat.

Anul 2024 este un an cu patru runde de alegeri, care demarează cu alegerile europarlamentare. Oricare cetățean din județele Regiunii Centru: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, care are aceste dileme privind sprijinul de care a beneficiat România din partea UE este invitat să participe în evenimentele publice propuse de organizatori.

De ce să participi la alegerile europarlamentare este întrebarea la care acțiunea își propune să găsească nu doar un răspuns, ci să și coaguleze interesul. Astfel, în perioada martie – mai, Centrul Europe Direct Regiunea Centru va derula caravana de informare și implicare civică a cetățenilor privind participarea la alegerile europarlamentare. Cu mesajul #FOLOSEȘTE-ȚI VOTUL și discuții față în față cu sute de angajați din diferite societăți comerciale, echipa EUROPE Direct alături de reprezentații instituțiilor locale vor sublinia faptul că în 9 iunie 2024 putem alege oamenii care trebuie să susțină pe termen lung interesele României, care vor contribui la alegerea noului Președinte al  Comisiei Europene și care vor exprima direcția sprijinului oferit de Uniunea Europeană.

 ADR Centru în mijlocul desenului despre viitorul României

„Acest an este important pentru noi toți,  fiindcă transmitem Uniunii Europene și celorlalte țări un mesaj despre opțiunea noastră politică, despre ce ne dorim pentru viitorul României, al Regiunii Centru, al fiecărui oraș, comună, municipiu sau județ în care trăim. Indiferent de opțiunea fiecăruia, anul acesta vom avea 4 buletine de vot care pot influența viitorul Europei. Participare al vot este un gest esențial. Votăm pentru democrație și libertate, votăm statutul de stat membru al UE în urma căruia au rezultat pentru noi beneficii nete, votăm drepturile și proiectele europene care ne-au oferit atât de multe oportunități.

Din 2007 în Regiunea Centru, doar prin programele coordonate de ADR Centru la nivel regional, am atras în dezvoltarea,  modernizarea și crearea de locuri de muncă în regiune, peste 2,2 miliarde euro. În perioada 2021-2027 cu încă 1,4 miliarde euro vom continua dezvoltarea județelor din centrul țării. Multe dintre normele care ne afectează, programele pentru tineri, finanțări pentru fotovoltaice sau anveloparea clădirilor, fondurile pentru firme și alte politici sunt stabilite la nivelul UE, iar noi am beneficiat de ele.

Votul e o responsabilitate

Este responsabilitatea fiecărui cetățean să voteze, iar dacă nu are opțiuni, atunci trebuie să se implice și să-și asume responsabilitatea de a schimba în bine societatea și comunitatea, în afară de un simplu vot. Pe lângă vot, la fel de important este ca oamenii să fie informați, să-și exprime părerea liber în diferite moduri și să cunoască fiecare dintre aspectele care contează pentru noi și pentru viitorul nostru. Libertatea de a face toate acestea este un element prețios al democrației, pe care l-am câștigat în 1990 și este în interesul nostru să o apărăm. Pentru aceste motive invităm cetățeni să participe la această caravană și discuții, iar apoi să participe la scrutinul european,” a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Tot în această perioadă, pe lângă discuțiile derulate în parteneriat cu instituțiile, vor avea loc vizite și discuții similare cu angajații a cel puțin 12 firme cu peste 50 angajați din toată regiunea.

Odată cu încheierea campaniei de mobilizare a cetățenilor, respectiv la începutul  lunii mai, cu sprijinul unităților de învățământ, tinerii care pot vota prima dată vor fi implicați în data de 9 mai, de Ziua Europei,  într-un joc simulare a procesului decizional la nivel European, pentru a putea vizualiza și decide în cunoștință de cauză  importanța votului lor.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Startup-ul transilvan Nordensa provoacă industria fotbalului mondial

Articolul următor

Ziua Mondială a Apei: Practicile sustenabile în agricultură facilitează managementul strategic al resurselor de apă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share