Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Startup-ul transilvan Nordensa provoacă industria fotbalului mondial

Printre suporterii fotbalului există și posibili investitori în acest sport, așa că startup-ul Nordensa vrea să sprijine descoperirea talentelor, dând și suporterilor posibilitatea de a participa la acest demers.

Prin intermediul unei platforme oferite suporterilor, Nordesa, care a obținut o finanțare de 1,65 milioane euro în urma unei runde de finanțare seed, conform TechStartups speră să ajute la descoperirea viitorilor campioni europeni la fotbal. Biletul minim de investiție în companie, în cadrul acestei runde de finanțare este de minimum 75000 euro.

Investitorii în companie mai au la dispoziție câteva zile pentru a face parte din această inedită inițiativă. Apoi va fi rândul suporterilor, care vor putea sprijini talentele din fotbal aflate la început cu o contribuție de 30 euro.

Nordensa este o companie din Cluj-Napoca, iar platforma realizată  înlesnește fanilor posibilitatea de a cumpăra acțiuni în contractele de probă ale jucătorilor de fotbal. Ei sunt selecționați de recrutori care activează în Premier League și Bundesliga. Suporterii care aleg să investească în aceste contracte, pot câștiga până la 8% din câștigurile jucătorului în următorii cinci ani, distribuite între toți suporterii. Ei vor putea fi astfel parte activă și direct interesată în identificarea noilor talente, exercitând un anumit tip de proprietate inexistent până acum.

Nordensa vrea să fie noul business unicorn din lumea sportului

Adrian Docea, fondatorul  Nordensa, îi are între investitori sau in Consiliul Consultativ pe proprietarul echipei din Premier League FC Burnley, Alan Pace, jucătorul din Premier League Emiliano Marcondes, fostul CEO Saatchi & Saatchi, Chris Kay,  omul de afaceri Voicu Oprean,  pe cel mai bun expert în fotbal Mads Davidsen, investitorul VC tech Iulian Cîrciumaru, antreprenorul local Paul Domocos, fostul jucător al naționalei daneze Lasse Vibe sau platforma de business-angels Growceanu.

„Fotbalul se mândrește cu peste 5 miliarde de fani pasionați din întreaga lume, dar proprietatea și luarea deciziilor au fost în mod tradițional limitate la câțiva selectați. Suntem gata să schimbăm această narațiune, dând putere fanilor dedicați cu capacitatea de a modela viitorul sportului” a spus Adrian Docea, citat de TechStarups. 

Lansări în cadrul platformei Nordensa

Din platformă vor mai face parte: 

Ambasadorii Nordensa (recomandări), Portofelul Nordensa (gestionarea activelor), Știri Nordensa (flux de știri în aplicație), Prognoza Nordensa (proiecții financiare) și multe altele.

Până în luna aprilie, cei care doresc să investească în compania Nordensa, nu doar în selecționarea sportivilor, o pot face, biletul minim fiind de 75.000 de euro. Docea își propusese să adune un capital de 1,5 milioane de euro din evaluarea curentă de 15 milioane euro. 20% din companie va fi disponibilă pentru noi investitori în a doua parte a anului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Politehnica îl aduce pe Kasparov la Tech Talks by UPT, în 17 mai, la Timișoara

Articolul următor

Responsabilizare civică în Regiunea Centru

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share