Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Promelek XXI își consolidează prezența în proiectele de energie regenerabilă

Promelek XXI anunță o creștere cu 10% a cifrei de afaceri înregistrate în 2023.

Compania clujeană Promelek XXI, cu o prezență puternică în industria echipamentelor electrice din România, parte a grupului spaniol Elektra, și-a consolidat prezența pe segmentul proiectelor de energie regenerabilă.

Promelek XXI anunță o creștere cu 10% a cifrei de afaceri înregistrate în 2023. Astfel, compania a raportat un business de 44 milioane de euro (218 milioane de lei), comparativ cu 40 de milioane de euro (200 milioane de lei) în 2022.

“Într-un context caracterizat de incertitudine, evoluția business-ului companiei noastre în anul 2023 a fost marcată de adaptabilitate și reziliență. Schimbările semnificative din piață și din canalele tradiționale de vânzare ne-au determinat să ne reevaluăm și să adaptăm strategiile pentru a răspunde noilor condiții de piață.

Cu investițiile în proiectele rezidențiale în scădere, am fost confruntați cu provocarea de a ne diversifica și extinde competențele. Prin accentul pus pe dezvoltarea abilităților noi și pe înțelegerea mai profundă a schimbărilor din mediul de afaceri, am fost în măsură să identificăm și să exploatăm noi segmente de piață care să compenseze scăderea din zonele tradiționale de activitate”, a declarat Károly Nagy, director general al Promelek XXI.

Creșterea business-ului în 2023 a fost susținută de o cerere tot mai mare pentru proiecte și soluții de energie verde, dar și de modernizarea sistemelor de instalații electrice în spitale și unități de învățământ prin programele PNRR. Anul trecut, compania și-a majorat afacerile și pe segmentul e-commerce, raportând o creștere cu 13% a vânzărilor realizate prin platforma online proprie destinată clienților B2B.

Promelek XXI dispune de o rețea de 2.000 de parteneri din toate zonele țării, atât vânzători specializați, cât și cu instalatori importanți, precum și marile lanțuri de magazine. Aproape jumătate din business-ul companiei este realizat prin segmentul de proiecte (45%), în timp ce divizia de distribuție aduce un procent similar, iar cea de producție și echipare de tablouri electrice însumează 10% din totalul business-ului.

“Afacerile Promelek XXI au crescut într-un ritm mai alert comparativ cu piața de profil, care a stagnat mai ales din cauza încetinirii proiectelor rezidențiale. Cu toate acestea, pentru acest an, estimăm o creștere accelerată a proiectelor cu soluții eficiente energetic în România, odată cu accelerarea absorbției fondurilor europene. Piața de profil va fi marcată de o ușoară creștere, susținută de dezvoltarea sectorului industrial, în timp ce segmentul rezidențial va continua să scadă, fiind afectat și în acest an”, este de părere Károly Nagy.

În ceea ce privește planurile Promelek XXI pentru anul în curs, el a declarat că va continua procesul de digitalizare, cu implementarea unor soluții robotizate menite să accelereze tehnologizarea producției. Nu în ultimul rând, compania își va intensifica prezența în piață prin soluții și servicii la cheie pe zona de proiecte de energie regenerabilă. În ceea ce privește businessul companiei, obiectivul este creșterea cu 20% a profitului operațional și păstrarea ratei de profitabilitate din 2023 și în acest an.

“În 2024, ne propunem să ne consolidăm și mai mult expertiza în soluțiile de eficientizare a consumului de energie electrică și de independență energetică cu amprentă redusă, pentru a contribui la modernizarea infrastructurii energetice naționale și la optimizarea costurilor consumatorilor din România.

Continuăm să ne extindem portofoliul de soluții pentru instalațiile electrice din spitale, școli și iluminatul public, în cadrul programelor de reabilitare. Ne concentrăm, de asemenea, pe dezvoltarea competențelor specializate, precum obținerea certificărilor pentru proiectarea și fabricarea tablourilor electrice destinate blocurilor operatorii din domeniul medical”, a încheiat Károly Nagy.

Promelek XXI și-a început activitatea în 1996, în Cluj-Napoca, sub denumirea Promod, oferind soluții complete pentru instalații electrice de joasă şi medie tensiune și o gamă completă de servicii tehnico-comerciale și logistice. Din 2011 Promod a devenit parte a grupului Elektra din Spania, unul dintre cei mai prestigioși jucători pe piața internațională de instalații și echipamente electrice, urmând ca în 2016 compania să își schimbe numele în cel actual.

Promelek XXI importă și distribuie în exclusivitate în România mărci precum Baks, Dietzel Univolt, PCE și TEM. De asemenea, este unul dintre cei mai importanți distribuitori pentru brandurile Legrand, Schneider și ABB. Prezenți și pe segmentul industrial cu o serie de mărci de renume internațional precum Weidmüller, Rittal și Siemens, oferă partenerilor un portofoliu complet de soluţii şi alternative în domeniul instalațiilor și echipamentelor electrice.

Pe lângă toate aceste mărci internaționale, oferta Promelek XXI include și o serie de branduri proprii precum Strohm și Flink, care cuprind în primul rând produse de conectică pentru locuință, dar și produse sezoniere, cum ar fi cele pentru iluminatul grădinii, iluminat ambiental și iluminatul festiv de iarnă.

Compania colaborează cu 2.000 de parteneri din toate zonele țării, printre care vânzători specializați de electrice, instalatori și grupuri de instalatori, precum și marile lanțuri de magazine Do It Yourself, hiper și supermarketuri din România: Leroy Merlin, BricoDepot, Hornbach, Carrefour, Cora Hypermarché, Metro Cash&Carry, Selgros, Auchan, eMag, Altex.

În contextul în care soluțiile de eficiență energetică devin tot mai importante, în ultimii ani compania s-a concentrat în mod deosebit pe tehnologiile ce reprezintă o evoluție în materie de utilizare și producție a energiei. Pentru că cea mai ieftină energie este cea economisită, Promelek XXI a dezvoltat conceptul UPgrade – o linie de business de produse și soluții verzi, eficiente energetic.

Astfel, soluțiile din categoriile sunUP, smartUP și chargeUP vin în întâmpinarea partenerilor cu sisteme fotovoltaice, soluții de automatizare pentru clădiri inteligente și soluții de încărcare pentru vehicule electrice. Promelek XXI este deținută, în proporție de 77,6%, de grupul Elektra, 19,4% este în proprietatea cofondatorului Károly Nagy, iar 3% deține Remus Hațegan, director executiv.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Un domn cere vânzătoarei “un Mospilan”, ceva pentru gradină.

Mospilan 20 SG – știința și tehnologia japoneză în slujba ta

Articolul următor

Cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor în postemergență la cultura porumbului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share