Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor în postemergență la cultura porumbului

Așa cum am văzut în ultimii ani, condițiile climatice din primăvară sunt din ce în ce mai provocatoare pentru fermieri în ceea ce privește combaterea buruienilor din cultura porumbului. Avantajele erbicidării în postemergență au un aport important în alegerea erbicidului. De asemenea, spectrul de buruieni și dominanța acestora sunt aspecte foarte importante atunci când ne gândim care sunt posibilitățile de combatere a buruienilor.

Posibilitatea de a nu depinde de precipitații, posibilitatea de a vedea buruienile care trebuie combătute și pretabilitatea față de toate tipurile de lucrări ale solului, sunt doar câteva dintre cele mai importante avantaje ale aplicării erbicidării în postemergență la cultura porumbului.

Combaterea buruienilor în postemergență

Compania Corteva Agriscience deține un portofoliu complet în combaterea buruienilor în postemergență, când plantele de porumb și buruienile sunt răsărite, începând de la faza de 2 frunze a culturii porumbului și până la faza de 9 frunze:

  • erbicide care controlează buruienile monocotiledonate anuale și perene și dicotiledonate anuale: Principal® (42.9% nicosulfuron + 10.7% rimsulfuron);
  • erbicide complete care controlează buruienile monocotiledonate anuale și perene și dicotiledonate anuale și perene: Principal® Plus (2% nicosulfuron + 55% dicamba + 2.3% rimsulfuron), Principal® Forte (6.25% nicosulfuron, 3.13 % rimsulfuron, 51.04 % dicamba, 3.13% isoxadifen-etil).
  • erbicide care controlează buruienile dicotiledonate anuale și perene: Mustang™ (6.25 g/l florasulam + 300 g/l acid 2,4-D EHE)

Din punct de vedere al perioadei de aplicare a erbicidelor destinate combaterii buruienilor din cultura de porumb din portofoliul CORTEVA, aceste pot fi clasificate astfel:

  • erbicide cu aplicare în postemergență, stadiul de 4-6 frunze ale culturii porumbului – Principal® Forte, Principal®, Mustang și Principal® Plus
  • erbicide cu aplicare în postemergență târzie, stadiul de 6-8 frunze ale culturii porumbului –Principal®

Erbicide, precum Principal® Forte – Tehnologia completă împotriva buruienilor și Principal® Plus – Soluția “totală” în combaterea buruienilor graminee și cu frunză lată – au un spectru complet de combatere a buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate, inclusiv a buruienilor problemă precum: costrei, mohor, pir, pălămidă, volbură și samulastră de floarea soarelui.

Anul trecut,  compania Corteva a lansat erbicidul Principal® Forte destinat combaterii în postemergență a buruienilor atât monocotiledonate cât și dicotiledonate din cultura porumbului.

Noutăți de la Corteva

Noutatea și caracteristicile principale ale acestui nou erbicid sunt următoarele:

  • tehnologia Safener încorporată în formularea produsului
  • fereastră mai mare de aplicare a produsului
  • combinație unică de substanțe active.

Erbicidele din portofoliul CORTEVA destinate combaterii buruienilor din cultura porumbului cu aplicare în postemergență se pretează foarte bine în contextul agriculturii digitale, prin aplicarea localizată și particularizată a produselor doar acolo unde buruienile sunt prezente.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Promelek XXI anunță o creștere cu 10% a cifrei de afaceri înregistrate în 2023.

Promelek XXI își consolidează prezența în proiectele de energie regenerabilă

Articolul următor
Administrația județeană a consimțit implementarea Centrului de Date Regional Nord-Vest, care va interconecta bazele de date ale instituțiilor publice din zonă.

Clujul și-a dat girul pentru Cloud-ul Regional Nord-Vest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share