Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UMF „Iuliu Hațieganu” începe reabilitarea clădirii Anatomie

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu-Hațieganu” Cluj-Napoca a obținut o finanțare prin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest pentru reabilitarea și modernizarea clădirii Anatomie de pe strada Clinicilor. 

Proiectul este implementat de UMF „Iuliu Hațieganu” prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, Prioritatea 6 – „O Europă educată”, iar finanțarea nerambursabilă provine din Fondul European de Dezvoltare Regională. Va fi implementat în următorii 5 ani și are o valoare totală de peste 11 milioane de euro, din care Autoritatea de Management pentru Programul Regional Nord-Vest acordă aproape 6,6 milioane de euro.

Acces egal la servicii de calitate în educație

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea accesului egal la servicii de calitate în educație, formare si învățare în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu-Hațieganu” Cluj-Napoca, prin efectuarea de lucrări de modernizare, reabilitare și dotare a clădirii Anatomie.
Clădirea Anatomie este funcțională și face parte din ansamblul Clinicilor Universitare de pe strada Clinicilor, datând din anii 1900-1904, fiind înscrisă in Lista Monumentelor Istorice din anul 2015. În prezent, în această clădire își desfășoară activitatea studenții și cadrele didactice din cadrul Departamentelor de Medicină Legală, Anatomie Patologică și Anatomie Umană.

Un monument istoric

„Un proiect de mare însemnătate pentru universitatea noastră este pe cale să înceapă. Clădirea „Anatomia”, prima și cea mai amplă construcție realizată în complexul medical universitar clujean, devenită monument istoric, va fi renovată, reabilitată și va beneficia de dotări moderne” spune Rectorul UMF „Iuliu-Hațieganu” Cluj-Napoca, Prof. Univ. Dr. Anca Dana Buzoianu.

Anatomie patologică, una din cele mai dificile materii la UMF

Acest loc are o semnificație emoțională deosebită pentru orice student care pășește pe treptele sale încărcate de istorie. Este primul contact al viitorilor medici cu drumul frumos, dar atât de dificil al profesiei, prin cursurile de anatomie și lucrările practice de disecție, care deschid anul I. Este clădirea în care studenții învață anatomia patologică, una dintre cele mai dificile materii, dar atât de importantă pentru cariera medicală și totodată, clădirea în care studenții, la finalul celor 6 ani de studiu, promovează examenul la disciplina de medicină legală.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

WineUp Fair in Transylvania transformă Clujul în capitala vinului și a gastronomiei exclusiviste.

Articolul următor

Tereza Tranakas, fondator și CEO OXYGEN: Într-o situație de dificultate, comunicarea transparentă cu angajații este prioritatea nr. 1

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share