Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Terapia va produce energie verde cu bani europeni

Terapia Cluj are în vedere un proiect compus din centrală fotovoltaică de 1 MW (0,995 MWp), 1.810 panouri cu o capacitate nominală de 550 Wp fiecare, 10 invertoare
Fabrica din Cluj este cel mai mare producător de medicamente din România

Cel mai mare producător de medicamente generice din România a demarat licitația pentru construirea unei centrale electrice fotovoltaice la sediul fabricii.

Terapia Cluj are în vedere un proiect compus din centrală fotovoltaică de 1 MW (0,995 MWp), 1.810 panouri cu o capacitate nominală de 550 Wp fiecare, 10 invertoare, conform Economica.net. Panourile vor fi amplasate pe suprafețele disponibile din cadrul locației.

Centrala fotovoltaică va avea o producție estimată de 24.000 MWh timp de 20 de ani, care va reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu echivalentul a 734 tone/CO2 anual.

Valoarea proiectului este de 4,5 milioane de lei, inclusiv pentru amenajarea terenului și probe și punerea în funcțiune a instalației. Ofertele peste această sumă nu vor fi luate în considerare la licitație. Acestea pot fi depuse până la 9 aprilie, iar deschiderea lor se va face în ziua următoare.

Proiectul este finanțat parțial prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar compania a semnat contractul cu Ministerul Energiei. Terapia este una dintre principalele unități farmaceutice din România, fiind controlată de compania Sun Pharma. În 2022, compania a înregistrat afaceri de un miliard de lei și un profit net de 250 de milioane.

La Cluj, Terapia derulează o investiție de 25 de milioane de euro în extindere, retehnologizare și regenerare industrială, lucrările fiind efectuate de către societatea de construcții Wincon. Planul vizează echipamente de împachetare de unică generație și un depozit de produse finite care va deservi întregul spațiu al Uniunii Europene

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
O proiecție specială a filmului Metropolis (r. Fritz Lang, Germania, 1927) deschide lista de cine-concerte TIFF

Cine-concerte la TIFF: cel mai influent film și un horror japonez provocator

Articolul următor

Chirurgie Vasculară de top, la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share