Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Administrația Bazinală de Apă Crișuri s-a mutat în casă nouă

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Crișuri și-a inaugurat miercuri, 27 martie 2024, noul sediu de pe strada Atelierelor nr. 6 – 8 din Oradea.

Inaugurarea oficială a fost făcută de către directorul general Pasztor Sandor, alături de fostul ministrul al Dezvoltării, Cseke Attila și fostul ministrul al Mediului, Tanczos Barna, care și-au adus o contribuție deosebită la construirea noului sediu. De asemenea, la tăierea panglicii oficiale a participat și prefectul Bihorului, Dumitru Țiplea.

Această lucrare îmi dă o satisfacție pozitivă, pentru că reușim să punem la Oradea baza unui sediu regional, care nu este pentru mine, este pentru orădeni, pentru bihoreni, este pentru viitor. Și pentru Apele Române de la București, care trebuie să știe că în Oradea întotdeauna au avut parteneri buni”, a declarat Pasztor Sandor la începutul cuvântării sale.

Acesta a mulțumit apoi Administrație Naționale Apele Române, fostului ministru al Dezvoltării, Cseke Attila și fostului ministru al Mediului, Tanczos Barna.

La rândul său, prefectul Bihorului, Dumitru Țiplea, i-a mulțumit și el lui Csake Attila și lui Tanczos Barna pentru buna colaborare pe care au avut-o în perioada când acesta era ministrul Dezvoltării, respective ministrul Mediului.

Cseke Attila a vorbit despre pistele de biciclete care vor fi amenajate pe malurile râurilor prin PNRR, proiect la care a lucrat împreună cu Tanczos Barna.

„ABA Crișuri este administrația de ape care are cel mai mare proiect accesat, care are o finanțare de aproape 16 milioane de euro pentru 191 de kilometri de piste de biciclete care vor fi amenajate pe digurile apelor”, a precizat fostul ministru al Dezvoltării.

 Este, sau nu, util noul sediu?

Tanczos Barna le-a răspuns celor care se întrebau dacă a fost sau nu necesară această investiție.

„Credeți-mă că în anii de activitate instituțională, din Ministerul Transporturilor, din Ministerul Mediului, am învățat un lucru: instituțiile trebuie să fie cel puțin la fel de performante ca mediul privat. Astfel încât o regiune, un județ să se poată dezvolta. Dacă infrastructura nu ar fi așa de dezvoltată în județul Bihor, companiile nu ar veni să investească aici”, a subliniat fostul ministru al Mediului.

Acesta a lăudat performanța lui Pastor Sandor și a echipei sale de la ABA Crișuri, exemplificând în acest sens cu câteva proiecte și sume.

Potrivit lui Tanczos Barna, în ABA Crișuri au intrat 120 de milioane de euro din fonduri europene în trei ani și jumătate. 23 de proiecte, din care 15 sunt deja în execuție. 23 de proiecte, din aproximativ 30 la nivel național. Unul dintre proiecte este cel din centrul Oradiei, pe malurile Crișului. Alte proiecte sunt cele pentru reducerea secetei pedologice în județul Bihor, în valoare de peste 4 milioane de euro, dar și proiecte pentru sistemele de colectare a deșeurilor, etc.

Investiție de peste 26 de milioane de lei

Valoarea investiției se ridică la circa 26 de milioane de lei cu TVA. Investiția a fost realizată de Constructorul Sălard.

Construcția noului sediu are un regim de înălțime subsol, parter plus două etaje, având o suprafață utilă de 2.498 mp și o suprafață desfășurată de 3.086 mp.

La subsol se află un adăpost de protecție civilă și centrala termică, spațiu tehnic și vestiare. La parter se află dispeceratul, o sală de conferințe și birouri. Etajul I este ocupat de secretariat și birouri, iar la etajul II se găsesc birouri și o terasă pentru expoziții în aer liber.

Construcția clădirii a început în anul 2017. Trebuie menționat faptul că sediul ABA Crișuri dispune de acces facil pentru persoanele cu handicap locomotor (rampă, lift, toaletă).

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Strong international interest in real estate development in Hungary at MIPIM 2024

Articolul următor

Inelul Rutier Metropolitan Oradea, clasificat ca drum național

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share