Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Afacerile vizate de grupul AROBS în acest an: o jumătate de miliard de lei

În 2024, la AROBS vizăm continuarea activităților axate pe extindere strategică, inovație și eficiență operațională.

Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB) are în vedere o cifră de afaceri consolidată de 494 milioane lei și un profit net normalizat de 48 de milioane.

„În 2024, la AROBS vizăm continuarea activităților axate pe extindere strategică, inovație și eficiență operațională. Eforturile noastre sunt direcționate în principal către integrarea firmelor nou venite în grup, optimizarea proceselor, dezvoltarea pe tehnologiile accelerate, având grijă în același timp de echipele din cadrul grupului, care stau la baza succesului nostru.

Vom avea un focus maxim pe performanță și pe livrarea de plusvaloare pentru clienți. Alături de parteneri și colaboratori participăm la construirea soluțiilor tehnologice care vor defini viitorul, fie că vorbim de big data, analiză de date sau inteligență artificială”, a declarat Voicu Oprean, fondatorul AROBS.

În 2024, AROBS se va concentra pe procesul de integrare a entităților din grup un proces care în unele cazuri va include și absorbția entităților achiziționate pentru a simplifica structura grupului, pentru a ușura operațiunile între companii, reducerea costurilor și a funcțiunilor redundante, maximizarea sinergiilor.

Loviți de schimbările fiscale

„2023 a fost un an de schimbări majore în zona de tehnologie, dar și de modificări legislative care au avut impact asupra activității grupului în ultimul trimestru al anului trecut. Aceste modificări continuă să pună presiune pe activitatea întregii industrii IT din România și în 2024.

2023 a fost un an cu presiune semnificativă pe profitabilitatea  companiilor din domeniul IT. Din acest motiv, 2024 preconizăm că va fi la fel de intens din această perspectivă și ne concentrăm pe optimizarea tuturor operațiunilor”, a spus Bogdan Ciungradi, CFO al AROBS.

AROBS vizează extinderea organică în piețele din UE și SUA, printr-o apropiere și mai mare de clienți și de centrele tehnologice globale. Grupul va continua procesul de achiziții, prin examinarea extrem de atentă a oportunităților prezente, concentrându-se pe sinergii, complementaritate și rezultate solide ale potențialelor achiziții.

Pe termen mediu și lung, grupul are în vedere folosirea de rezerve proprii și obținerea de finanțări din surse specifice pieței de capital. AROBS va implementa programe inovatoare de motivare și retenție, care nu numai că recunosc și recompensează realizările individuale și de echipă, dar promovează și eficiența și excelența operațională.

Venituri mai mari, profit mai mic

AROBS are în vedere continuarea susținerii oportunităților de dezvoltare profesională a echipelor sale, precum și prin continuarea programelor de Stock Option Plan (SOP).

În 2024 și 2025, va avea loc finalizarea ciclului de distribuire a acțiunilor transferate de fondator la o valoare nominală către AROBS înainte de listarea companiei pe Piața AeRO a BVB. Cele 40 de milioane de acțiuni au acoperit cele trei programe SOP implementate de companie începând cu noiembrie 2021.

În 2023, AROBS a înregistrat afaceri de 427 milioane lei la nivel consolidat (+43% față de 2022) și un profit net normalizat de 51 milioane (-4%), pe fondul procesului de integrare în grup a companiilor achiziționate în ultimii doi ani și jumătate. AROBS furnizează servicii și soluții software în diverse industrii. Grupul este prezent în 11 locații din România și 9 din străinătate, cu 1.300 de specialiști.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 8 milioane € fonduri europene, pentru dezvoltarea învățământului profesional și tehnic din Regiunea Centru

Articolul următor

Aquapark de peste 33 milioane de euro cu apă geotermală la Beiuș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share