Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aquapark de peste 33 milioane de euro cu apă geotermală la Beiuș

Un nou aquapark va fi construit în județul Bihor, în Municipiul Beiuș. O parte din banii necesari realizării aquaparkului provin din fonduri europene.

Scopul acestui proiect este creșterea atractivității Municipiului Beiuș și a Județului Bihor și dezvoltarea economică și socială a acestuia și implicit a regiunii Nord-Vest, utilizând resursele turistice naturale îmbinate cu elemente de potențial recreativ și de loisir urban.

 

Structură

Aquaparkul va fi compus din clădirea principală (S+P+2M)– suprafață construită = 4.402,5 mp, clădirea pentru alimentație publică exterioară (P) – suprafață construită = 407,9 mp, clădire pentru depozitarea deșeurilor (P) – suprafață construită = 95.6 mp și o platformă pentru tobogane (P+2).

Aquaparkul va avea 8 bazine exterioare  – suprafață construită = 2.023 mp, o zonă exterioară amenajată pentru 600 de șezlonguri. De asemenea, aquaparkul va dispune de 200 de locuri de parcare: 169 pentru autoturisme, 3 locuri pentru autocare, 8 locuri pentru persoane cu dizabilități și 20 de locuri cu stații duble pentru încărcare electrică. Suprafața totală construită a aquaparkului va fi de 6.690,51 mp.

Aquaparkul va dispune de zonă Wellness și SPA cu tepidarium, bazin interior, jacuzzi, saune umede, saune uscate, cameră sare, sală masaj.

Capacitatea Complexului de Agrement Aquapark va fi de 900 de persoane vara, respectiv 300 de persoane iarna.

Soluția propusă pentru încălzire / climatizare este utilizarea unei resurse regenerabile locale, și anume energia geotermală, de care dispune Municipiul Beiuș.

 

Finanțare

Valoarea proiectului: 28.231.024,89 Euro fără TVA, respectiv 33.569.740,12 Euro cu TVA din care 12.500.000 de Euro reprezintă grant UE.

Sursa de finanțare este Programul Operațional Regional Nord-Vest 2021-2027, Prioritatea 7, Obiectiv Specific 5.2. Durata de realizare a investiției este 36 luni.

Operarea și întreținerea investiției va fi asigurată de S.C. Administrația Domeniului Public Beiuş S.A. Pentru operarea viitorul Aquapark se estimează crearea a 32 de locuri de muncă.

Vezi cum va arăta Aquaparkul din Beiuș: https://www.youtube.com/watch?v=RIpNjZAn2BU

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În 2024, la AROBS vizăm continuarea activităților axate pe extindere strategică, inovație și eficiență operațională.

Afacerile vizate de grupul AROBS în acest an: o jumătate de miliard de lei

Articolul următor

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) devine tot mai verde

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share