Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Avizul operatorului de salubritate trece în Ghișeul Unic la Cluj

Consiliul Județean (CJ) Cluj a reușit să operaționalizeze un nou tip de document în aplicația digitală Ghișeul Unic: avizul operatorului de salubritate Supercom.
Avizul de salubritate este necesar în contextul începerii lucrărilor de demolare sau construire | Foto: Supercom

Consiliul Județean (CJ) Cluj a reușit să operaționalizeze un nou tip de document în aplicația digitală Ghișeul Unic: avizul operatorului de salubritate Supercom.

Acest tip de aviz poate fi solicitat în baza certificatului de urbanism și este necesar în contextul începerii lucrărilor de construire sau demolare, în vederea ridicării deșeurilor rezultate.

“Având în vedere faptul că platforma Ghișeul Unic permite interogarea bazei de date a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară în timp real, solicitantul va putea completa cererea prin simpla indicare a numărului cadastral, aplicația recunoscând automat imobilul pentru care se cere acest aviz.

În continuare, CJ Cluj continuă procesul de digitalizare a administrației județene, prin înrolarea de noi cereri, avize și autorizații, astfel încât interacțiunea cu cetățenii să fie una tot mai digitalizată și simplificată”, a spus Alin Tișe, președintele instituției județene.

Pentru a depune cererea de emitere a avizului operatorului de salubritate, solicitantul va trebui să încheie anterior un contract de prestării servicii. Solicitantul va trebui să indice cantitatea estimată de deșeuri rezultate care urmează să fie colectate, în metri cubi. Avizul se plătește exclusiv online.

Noua facilitate se adaugă celor 40 de documente deja digitalizate de CJ, valide juridic. Există 15 categorii de documente, printre care certificatele de urbanism și autorizațiile de construcție, cinci documentații necesare în cazul derulării unor lucrări în proximitatea sau care implică utilizarea drumurilor județene.

Ghișeul Unic mai cuprinde patru cereri pentru obținerea de finanțări nerambursabile de la CJ Cluj, două cereri în domeniul turismului, 11 categorii de acte emise de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, trei tipuri de documente eliberate de Compania de Apă Arieș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania agricolă a anunțat lansarea Corteva Catalyst, o nouă platformă de investiții și parteneriate concentrată pe accesarea și aducerea pe piață a inovațiilor agricole care avansează prioritățile de cercetare și dezvoltare ale companiei și aduce plusvaloare.

Corteva lansează platforma Catalyst

Articolul următor
Youth Speak Forum

AIESEC Cluj va organiza Youth Speak Forum

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share