Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Etron Technology a deschis o fabrică în CTPark Oradea Cargo Terminal

În acest sens, producătorul asiatic de componente electronice, Etron Technology, a închiriat 3.600 mp pentru producție în CTPark Oradea Cargo Terminal.

CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator de spații industriale și logistice listat din Europa, a închiriat 3.600 mp de spațiu de producție în CTPark Oradea Cargo Terminal, primul parc industrial cu un terminal cargo aerian din România, companiei lider asiatice EMS (Electronic Manufacturing Services) Etron Technology. Compania a decis să-și extindă prezența la nivel mondial (China, Vietnam, Mexic, Singapore) prin înființarea unei unități de producție de înaltă tehnologie în Europa.

După o analiză atentă, Etron a decis să înființeze noua unitate în România, pentru a beneficia de oportunitățile de afaceri cu clienți din UE. Această decizie strategică reflectă cererea în creștere observată de CTP a companiilor care doresc să realizeze activități de nearshoring pentru producția destinată piețelor europene. Integrarea parțială a României în Spațiul Schengen, împreună cu rețelele sale de transport aerian și maritim în expansiune, îi sporesc statutul de hub de producție, susținut de avantaje competitive precum forța de muncă calificată, inovația digitală și cote de impozitare favorabile, stimulând creșterea economică și investițiile.

Dotări moderne

Etron, în calitate de furnizor EMS pentru PCBA (Printed Circuit Board Assembly), cu clienți care se concentrează în principal pe domenii precum control industrial, medical, auto, comunicații, energie nouă și produse de larg consum, va opera fabrica din România în principal pentru SMT & MI, linie de producție cu testare și asamblare. Având în vedere operațiunile complexe, noul hub de producție va beneficia de controlul temperaturii și umidității cu un sistem BMS integrat care asigură îndeplinirea tuturor standardelor de calitate. În plus, noua fabrică este dotată cu descărcare de electricitate statică, aer comprimat, N2 și alte echipamente personalizate menite să ofere nu numai siguranță și confort operatorilor umani, ci și să atingă cel mai înalt standard tehnic.

Etron are ca obiectiv angajarea a 60 – 100 de persoane care vor deservi cele cinci linii de producție. Activitatea va începe la sfârșitul lunii aprilie, când vor sosi specialiștii din China, tot atunci făcându-se și primele angajări din România.

„Inițial începem cu o echipă de 5 operatori și vom crește treptat. În viitorul apropiat vom ajunge la 20 de angajați în locație pentru prima etapă. Sperăm să găsim colegi noi cu deschidere spre a lucra cu o echipă mixtă formată din cetățeni străini și cei  români. În cadrul locației se vor asambla diverse PCB-uri predominant pentru induștria medicală”, au transmis reprezentanții Etron Technology.

Reputația regiunii ECE ca bază de producție puternică datează din Imperiul Habsburgic și acum, România, a doua cea mai mare piață din ECE, se evidențiază ca destinație principală pentru producție. Cu mulți muncitori calificați, inclusiv una dintre cele mai mari ponderi de studenți STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) din Europa (29,3%) și investiții continue în infrastructură, cum ar fi autostrăzi noi, România oferă oportunități excelente pentru afaceri. Pe măsură ce primim cu căldură Etron Technology în comunitatea noastră, sosirea acestora subliniază sinergia dintre CTP și întreprinderile de producție, unde, dincolo de simplul spațiu, oferim un mediu adaptabil, adaptat nevoilor în evoluție”, a declarat Andrei Brinzea, Business Development Director la CTP Romania.

Andrei Brînzea

Potențialul orașului Oradea, atractiv

Ne place mult coordonarea complexă a spațiilor construite la comandă, în care fiecare dimensiune și aranjament sunt meticulos realizate pentru a satisface nevoile unice ale producției. Aceste proiecte nu sunt doar construcții, sunt exemple de precizie, executate într-un timp scurt pentru a livra soluții la cheie care depășesc așteptările clienților. Parteneri precum Etron completează ecosistemele comunităților noastre de afaceri, aducând valoare adăugată lanțului de aprovizionare, în timp ce beneficiază de caracteristicile noastre de construcții de top. Suntem bucuroși să vedem că viziunea noastră este împărtășită de tot mai multe companii, care aleg parcurile din rețeaua CTPark pentru a se stabili și a crește. Noua capacitate de producție a Etron reflectă, de asemenea, cererea crescută pentru nearshoring, pe măsură ce companiile asiatice își extind capacitățile de producție mai aproape de baza lor de clienți europeni și potențialul orașului Oradea de a atrage noi unități de producție”, a precizat Andrei Ghițeanu, Project manager MEP la CTP Romania.

Într-un sondaj realizat în 2022 în rândul companiilor europene cu destinații probabile pentru nearshoring, realizat de liderul internațional de transport maritim și logistică MAERSK, România a fost printre primele zece la nivel mondial.

Oradea devine din ce în ce mai mult un hub de producție pentru companiile care doresc să producă în Europa, deoarece zona oferă un mediu de afaceri stabil. Beneficii precum o bază de producție puternică, capital uman calificat, costuri atractive cu forța de muncă și conectivitate la piață fac din regiune un hotspot de nearshoring.

CTPark Oradea Cargo Terminal este construit pe o suprafață de 14,4 hectare și include trei clădiri cu o suprafață închiriabilă totală de peste 65.000 mp și numeroase elemente de infrastructură specifice, care leagă platforma de garare a aeronavelor de pista aeroportului.

Amplasat în partea vestică a României, la doar 10 km distanță de Borș, cel mai mare punct de frontieră de pe granița vestică, CTPark Oradea Cargo Terminal beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea și cu centrul industrial Eurobusiness II, dar și cu mari orașe învecinate precum Timișoara, Arad, Cluj-Napoca, Deva, Debrecen și Budapesta.

România este a doua cea mai mare piață pentru CTP, reprezentând peste 2,6 milioane de metri pătrați din portofoliul său de spații industriale și logistice de clasă A în peste 15 orașe din România, printre care Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner, și George Ureche, Director, M&A lider în agenția de consultanță PwC România, susțin că piața de fuziuni și achiziții din România a avut un început de an lent, cu 15 tranzacții, de 170 milioane €, încheiate în primul trimestru.

Cumpărarea OTP România de către BT, tranzacția începutului de an

Articolul următor

Viață nouă pentru copacii relocați de pe platforma Carbochim

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share